Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szépségkirálynőből ételstylist

Szépségkirálynőből ételstylist
2005-ben a Miss Balaton győzteseként ünnepelte az ország, s éveken át modellként dolgozott. Marton Adrienn sikeresen váltott! A kétgyermekes családanyja, közgazdász diplomáját és modell múltját, a fakanálra cserélte. Los Angelesben dolgozott, mint ételstylist, privát séf és receptíró, ma pedig már bárki nyomon követheti heti rendszerességgel megjelenő egészséges receptjeit és konyha tippjeit.


„Nem kell mást tennünk, minthogy az étkezéseket egy picit jobban átgondoljuk”
interjú: Marton Adrienn ételstylist, receptíró


Éveken át modellként dolgoztál, hogy lett belőled ételstylist és receptíró?
Családommal két évig Kaliforniában éltem, s természetesen ott sem hagytam fel a modellkedéssel. Mégis egy napon ráébredtem arra, hogy ez már nekem nem elég. Olyas valamit szeretnék csinálni, ami amellett, hogy motivál, másoknak is örömöt okoz. Emlékszem, hogy egyszer egy hosszú nap után, amikor hazaértem, épp ezek a gondolatok jártak az eszemben. Neki álltam főzni, s miközben a konyhában ténykedtem a férjem odajött hozzám beszélgetni. Látta rajtam a vívódást, tanácstalanságot, majd rám nézett, s csak annyit mondott, hogy „A főzés”! Először csak mosolyogtam, az ötleten, de ő folytatta.. „Megtanulod, és séf leszel, utána lehet főzőműsorod, vagy akár éttermet is nyithatsz”. Még aznap éjszaka megnéztem az összes kulináris iskolát Kaliforniában, majd szeptembertől beiratkoztam a New School of Cooking Intézményébe.

Mi az amit megtanultál ebben az intézményben?
Kulináris Művészetekből szereztem diplomát, mely a Francia konyhaművészet alapjait tanítja meg.

Mit csinál pontosan egy ételstylist?
Igazából kétféle ételstylist létezik. Az egyik az, amikor hirdetésekre, újságokba, reklámfilmekbe készítenek igazán látványos ételeket. Ilyenkor nem feltétlenül dolgoznak ehető alapanyagokkal. Például elárulok egy kulisszatitkot, ahhoz hogy a müzli ne süllyedjen le a tejben, a tej helyett folyékony ragasztót használnak. Mondanom sem kell, hogy én a másik csoportba tartozom. Lefőzök egy ételt, letesztelem az ízeket, majd úgy fotózom be, hogy az a leggusztusosabb környezetben legyen, viszont ehető maradjon.

Korábban is szerettél főzni?
Igazából már gyermekkoromban is nagyon szerettem nagymamám mellett lábatlankodni a konyhában. Ezek a jóízű, jó hangulatú főzések korán ráébresztettek arra, hogy az étkezés összetartja a családot. Éppen ezért a mai napig nagyon fontosnak tartom, hogy a fiaimmal is együtt főzzünk, süssünk.

Van kedvenc konyhád?
Az iskolában számos nemzet konyhájába betekintést nyerhettem. Így készítettem már ázsiai, indiai, olasz vagy éppen francia étel különlegességeket is. De őszinte leszek, nekem egyik sem übereli a magyar konyhát. Az megmaradt örök kedvencnek. Receptjeim között viszont ötleteket adok arra, hogy ezeket miképp lehet egészségesebben elkészíteni.

Otthon is szeretsz főzni?
Nagyon!! A fiaim pedig igazi kritikusok, mint minden gyermek, ők sem esznek meg mindent, viszont nagyon nagy étvágyúak. Számomra így külön kihívás, hogy elnyerjem az elismerésüket. Ők azok, akik inspirálnak, és ösztönöznek nap mint nap. Fontos, hogy lássam a férjem és a fiaim elégedett arcát, s jó érzés tudni, hogy ételeimmel egyben az egészségükre is oda tudok figyelni.

Mik a jövőbeli céljaid?
Szeretném, ha minél több emberhez el tudnám juttatni, hogy miképp főzzünk, egészségesebben, időtakarékosabban és akár költséghatékonyabban. Úgy gondolom, hogy nem kell mást tennünk, minthogy egy picit tudatosabban odafigyelünk az étkezésekre. Ha ennek az életmód szemléletnek köszönhetően, többen fognak tudatosabban és egészségesebben étkezni, már megérte!

Ezen kívül, remélem a férjem álma is valóra válik egyszer, hogy legyen egy saját főzőműsorom, vagy akár éttermem.

MArton_Adri

marton_csalad

marton_ferjevel_Edvin_Martonnal

marton_gyermekekkel

marton_mint_etelstylist
Bemutatkozó videó:
https://www.youtube.com/watch?v=if-f7PLZVnk

Marton Adriennről bővebb információ:
www.martonadrienn.hu
www.facebook.com/ennivalomartonadriennel