Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kétszáz autó egy táskában

Kétszáz autó egy táskában
Radomszki Viktor

Egy Nissanos mérnök új módszert dolgozott ki arra, hogyan oszthatna meg új technológiai megoldásokat külföldön dolgozó kollégáival. Az elképzelt „mobil technológiai központot” otthon, a szabadidejében állította össze, majd az egész berendezést egy könnyen hordozható aktatáskába építette.

Martin Banks találmánya azóta a díjnyertes Qashqai, Juke és X-Trail crossover modellek fejlesztésében is szerepet kapott.

Avatatlan szem számára a készlet kifejezetten „lo-tech” benyomást kelthet, egyszerű kapcsolóival és ledes jelzőfényeivel. Ez a kézipoggyász-méretű bűvészdoboz azonban mintegy 200 különböző Nissan modell, illetve modellváltozat elektromos rendszerének teljes körű reprodukálására képes. Banks legnagyobb problémája így mostanában az lett, hogy átjusson a repterek biztonsági ellenőrzésein.

„Sokat utazom a világban a különböző helyeken dolgozó munkatársakkal folytatott megbeszélésekre” – magyarázta az angliai Cranfieldben, a Nissan Európai Technológiai Központjában dolgozó villamosmérnök. „Ezeken a találkozókon mindig problémát jelentett, hogyan mutathatnánk be az otthon éppen fejlesztés alatt álló rendszereket, így saját megoldáson kezdtem gondolkodni.”

Banks a berendezés tervezésén és megépítésén nagyrészt otthon, a szabadidejében dolgozott, és még a beépített nyomtatott áramköröket is maga gyártotta, hogy minden pontosan úgy működjön, ahogy szeretné.

Hozzátette: „Tudom, hogy elég kezdetlegesnek tűnik a készülék, de a ledek pontosan jelzik, hogy minden áramkör megfelelően működik-e. Ezzel az egyszerű berendezéssel tesztelhető, hogy az olyan fejlett technológiák, mint a vezetéstámogató rendszerek vagy a Nissan Biztonsági Pajzs elemei megfelelően működnek-e együtt egy adott autómodellben.”

Az új eszköz használatával a mérnökök megbizonyosodhatnak arról, hogy a Nissan crossover modellek – mint a Qashqai, a Juke vagy az az X-Trail – következő generációinak elektromos és számítógépes rendszerei zökkenőmentesen működnek együtt az autó egyéb elemeivel, és használhatóságuk megfelel a mai autótulajdonosok igényeinek.

Ha a Banks-féle táskával végzett „asztali” tesztek során meggyőződtek a vizsgált rendszerek megfelelő működéséről, akkor következhet egy nagyobb léptékű prototípus legyártása, amit a későbbi gondtalan használat érdekében további alapos teszteknek vetnek alá. A fejlesztések új modellekbe való beépítését csak mindezen tesztek után engedélyezik.