Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megjelent a KSH két Időmérleghez kapcsolódó interaktív grafikonja

Megjelent a KSH két Időmérleghez kapcsolódó interaktív grafikonja
Radomszki Viktor

Magyarországon az időmérleg-felvételek több, mint fél évszázados múltra tekintenek vissza, a legutóbbi 2009/2010-ben volt.

Az időmérleg többek között a különböző társadalmi és demográfiai csoportok eltérő időfelhasználásának vizsgálatára szolgál. A Központi Statisztikai Hivatal 2009. október 1. és 2010. szeptember 30. között időmérleg felvételt hajtott végre a magánháztartásokban élő 10–84 éves népesség körében. A 2009/2010. évi időmérleg-felvétel adatai alapján készült animáció egy ezer fős mintanépesség egy átlagos napját mutatja be tevékenységek szerint.

http://www.ksh.hu/interaktiv/idomerleg/animacio.html

A 2009/2010. évi időmérleg-felvétel adatai alapján készült interaktív alkalmazás a kiválasztható mintanépesség egy átlagos napját mutatja be tevékenységek szerint egyetlen, több mint 166 ezer elemet tartalmazó grafikonon. A vízszintes vonal a mintanépességből kiválasztott egy fő egy átlagos napját mutatja tevékenységek szerint. A függőleges vonal a kiválasztott mintanépesség egy átlagos napján az adott percben végzett tevékenységek arányát szemlélteti.

http://www.ksh.hu/interaktiv/idomerleg/grafikon.html