Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Peugeot és a MICRO városi közlekedést segítő összefogása az elektromos rásegítésű e-Kick roller

A Peugeot és a MICRO városi közlekedést segítő összefogása az elektromos rásegítésű e-Kick roller A Peugeot és a MICRO városi közlekedést segítő összefogása az elektromos rásegítésű e-Kick roller

A PEUGEOT és a MICRO cég közös fejlesztésbe kezdett, hogy az elektromos rásegítésű e-Kick rollerrel hatékony választ kínálhasson a városi mobilitás új kihívásaira. Az e-Kick egy merőben új élményt kínál az alternatív közlekedési eszközök kedvelőinek, megkönnyítve számukra az utolsó kilométerek megtételét belvárosi úti céljukig. Az új PEUGEOT 3008 szabadidőautó május 23-i piacra dobásakor bemutatott e-Kick forgalmazását 2016 utolsó negyedévében kezdi meg a PEUGEOT és a MICRO cég.

 

A PEUGEOT már régóta kiemelt figyelmet fordít a mobilitásra: ez az egyetlen olyan márka a világon, amely széles személyautó- és haszongépjármű-választéka kiegészítéseként két-, illetve háromkerekű kerékpárokat és robogókat is forgalmaz. Az egész világon ismert és elismert rollergyártó cég, a MICRO pedig immár 20 éve kínál alternatív közlekedési megoldásokat a családok minden tagja számára.

 

A PEUGEOT és a MICRO egyaránt tisztában van azokkal a mobilitási nehézségekkel, melyek az egyre korlátozottabb forgalmú belvárosokban felmerülnek. Az ugyanolyan nagyfokú szakértelemmel, illetve magas szintű minőségi elvárásokkal rendelkező két cég most az e-Kick roller kifejlesztése céljából egyesítette erőit.

Az elektromos rásegítésű roller, amely egyszerre kínál aktív, zökkenőmentes és könnyen használható közlekedési alternatívát, optimális, a felhasználók igényeihez és a körülményekhez is remekül alkalmazkodó megoldást kínál a városi közlekedés problémáira.

 

Az alig 8,5 kg súlyú, kompakt méretű e-Kick roller az alábbi innovatív megoldásokkal büszkélkedhet:

 

- A MICRO által kifejlesztett Motion Control elektromos rásegítő egység – amelynek részei tökéletesen illeszkednek a roller alapjára (lítium-ion akkumulátor) és a hátsó kerékre (motor) – a használó mindenkori igényeihez igazítja az elektromos rásegítés mértékét, és 12 km-es hatótávolságot biztosít. Az e-Kick akár 25 km/h-s sebesség elérésére is képes, és a nagyobb biztonság érdekében a hagyományos fék hatását egy motorfék is kiegészíti, amely egyidejűleg az akkumulátor töltéséről is gondoskodik.

 

  • A PEUGEOT Design Lab által tervezett kormány (bras-guidon) egyszerre esztétikus és praktikus megoldás. Egy speciális szerkezet segítségével a roller néhány másoderc alatt összecsukható, így kézi hordozás helyett az egyik kerekén gördíthető tovább.

 

Az e-Kick, amelyet az új PEUGEOT 3008 szabadidő-autó 2016. május 23-i piacra dobása alkalmából mutattak be a nagyközönségnek, olyan ügyfeleket próbál megszólítani, akik kiegészítő közlekedési eszközt keresnek autójuk mellé. A csomagtartóban kialakított dokkolónak köszönhetően az e-roller nem csak gyorsan és biztonságosan elhelyezhető az új PEUGEOT 3008 SUV csomagterében, hanem töltése is azonnal megkezdődik, amint az autó útnak indul. A roller kb. egy óra alatt az autón kívül, egy hagyományos konnektorról is feltölthető.

 

Az e-Kick egy sokoldalúan használható eszköz, melynek 3 fő használati módja van: a roller „üzemmód”, a tömegközlekedési eszközön, illetve a csomagtartóban történő szállítás. A rollerezéshez használatos két markolat összehajtásával egyetlen fogantyút kapunk, melynek segítségével egyszerűen magunk mellett tolhatjuk az egyik kerekén guruló rollert, illetve minimálisra csökkenthetjük a méretét, ha valamilyen tömegközlekedési eszközön kívánjuk tovább szállítani” – tudtuk meg Cathal Loughnane-tól, a Peugeot Design Lab vezetőjétől.

 

 

Bővebb információ a Peugeot Design Labról: a www.peugeotdesignlab.com oldalon.

A Peugeot Design Lab az Instagramon: peugeotdesignlab

 

 

 

PEUGEOT

A vezetés felemelő élményét középpontba helyező, örömteli vezetés, méltóságteljes formaterv, megalkuvás nélküli minőség – ez a márka kötelezettségvállalása az ügyfelekkel szemben, és ez alapozza meg azt az érzést is, amelyet a PEUGEOT járművek ébresztenek tulajdonosukban.

A PEUGEOT, amely a világ közel 160 országában több mint 10.000 értékesítési ponton keresztül forgalmazza termékeit, 2015-ben 4,6 százalékkal növelte eladásait és 1.710.000 járművet értékesített világszerte. A PEUGEOT mindenütt az igényességet, az eleganciát és az érzelmet ötvözi. Arra törekszik, hogy az általános termékpalettát kínáló gyártók között világelső legyen modelljei magasabbra pozicionálásának köszönhetően.

Az 1889-ben útjára indult márka története idén a 2008 DKR versenyautó Dakaron elért győzelmének köszönhetően újabb fejezettel gazdagodott.

 

Peugeot Design Lab

Az ipari tevékenység terén több mint kétszáz éves, a gépjárműgyártás terén pedig több mint 120 éves tapasztalatokkal rendelkező PEUGEOT 2012 júniusában hozta létre a Peugeot Design Labot, a külső ügyfelek megrendeléseinek szolgálatába állított globális branddesign-stúdiót, amely termékeket, szolgáltatásokat és márkatapasztalatokat fejleszt a nem autós ágazatokban tevékenykedő ügyfelek számára. A Peugeot Design Lab jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a mobilitás terén is: nevéhez fűződik az AE21 e-bike koncepciója a Peugeot Cycles megbízásából, de tervezett már villamost is az Alstomnak, illetve helikoptert az Airbus számára.

 

CYCLEUROPE csoport

A Cycleurope csoport kerékpárokat és e-bike-okat tervez, gyárt és forgalmaz mindenféle használatra. A Peugeot márka kizárólagos engedélyes partnereként tevékenykedő Cycleurope csoporthoz tartozik a Bianchi, a Gitane, a DBS, a Monark, a Crescent, a Kildemoes és az Everton márka. A csoport közel egymillió kerékpárt értékesít, és három gyáregységgel rendelkezik Európában, melyek egyike a franciaországi Romilly-sur-Seine-ben működik az e-kerékpárok fejlesztését végző kompetenciaközpontként. A piacvezető, hosszú évek óta – többek közt – a francia postavállalat partnereként működő Cycleurope csoport folyamatos innovációkkal igyekszik megoldásokat kínálni a mobilitás kihívásaira.

cycleurope.fr