Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Gyermekeink oktatása virtuális szemüvegen át - Teszteltük a View-Mastert

Gyermekeink oktatása virtuális szemüvegen át - Teszteltük a View-Mastert Gyermekeink oktatása virtuális szemüvegen át - Teszteltük a View-Mastert Gyermekeink oktatása virtuális szemüvegen át - Teszteltük a View-Mastert
  • 2016. 10. 05.

Az úgy volt, hogy júliusban érkezett e-mail-ben egy közlemény a VIPR-tól, melyben arról tudósíthattunk, hogy megérkezett a Mattel játékgyártó gyerekeknek szánt VR szemüvege, a View-Master, ami amellett, hogy ellenőrzött és biztonságos tartalmakat használ, szórakoztató módon vezeti be a gyerekeket a virtuális világba és hasznos információkkal tanítja is őket.

Oldalunk elsődleges célja, hogy az írott bemutatók, ismertetők mellett gyakorlatban is kipróbáljuk a frissen bevezetett termékeket és tapasztalatainkat is megosszuk olvasóinkkal.

A  VR szemüveg érkezését bejelentő közlemény után alig másfél héttel, amikor az Express Medical irodájába léptem, egy takaros kis csomaggal fogadtak a kollégák.
Ebben a papírtáskában várt rám a View-Master, valamint az ahhoz tartozó három különböző élménycsomag/oktató korong (elérhető világűr, vadvilág és különleges úti célok).

Nem is bírtunk magunkkal és már az irodában kicsomagoltuk a szemüveget...
Ekkor még vissza is kellett csomagolnunk, ugyanis nem volt egyikünknél sem olyan telefon, ami kompatibilis lett volna az eszközzel.

Igen, telefon.
Ugyanis ez a kis VR szemüveg ugyan nem a "klasszikus" VR szemüveg, de magát a képet itt is az okostelefonunk segítségével jeleníti meg az eszköz a felhasználó számára.

Szerencsére éppen néhány nappal később érkezett hozzánk egy Samsung mobil is tesztelésre és az a készülék már kompatibilis volt a VR szemüveggel, így kezdődhetett is a teszt.

Az eszköz működtetése hihetetlenül egyszerű!
Miután letöltötted az alkalmazást, helyezd az telót a szemüvegbe és már jöhetnek is a virtuális élmények.Fogd a szemüveged, vedd fel a szemedhez, majd nézz rá a kiválasztott élménykorongra.
Ekkor 3D-s képekben jelennek meg a választott korong témakörében és egy olyan 360 fokos világba csöppenhetünk, ami teljesen körülvesz.
A virtuális valóság, a látvány mellett rengeteg információt is tartalmaz.
Ezeket a szemüveg jobb szélén található kar segítségével "csalogathatjuk" elő.

{gallery}

A View-Master tehát tényleg tanítja a használóját.

A VR szemüveget elsősorban gyermekeknek ajánlja a gyártó/forgalmazó.
Ennek ellenére be kell vallanom, én több napon át okosítottam magam és bizony mindig használom a benne rejlő tudást, amikor kompatibilis okostelefon érkezik hozzánk tesztre.

 

MEGOSZTOD?
Érdemes, mert akár meg is nyerheted!