Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Deladap koncert a hajón

Deladap koncert a hajón
Radomszki Viktor

Noises from the Neighbourhood / Zajok a szomszédból

DELADAP (A)

Bring It On lemezbemutató

2016. december 7., szerda 20:00

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

A belépés díjtalan, de helyfoglalás szükséges az A38 Hajó honlapján!

A program támogatója az Osztrák Kulturális Fórum.

Az A38 Hajón visszatérő vendégnek számító DELADAP ezúttal friss, idén nyáron megjelent lemezét mutatja be. Laza, jazzy szvingek, sodró lüktetés, cigányzene és minden egyéb, ami egy felhőtlen estéhez kell. A belépés ingyenes, de helyfoglaláshoz kötött. Regisztrálni az A38 Hajó honlapján lehet.

Az eredetileg hagyományos cigány népzenét korszerű elektronikával vegyítő nu-roma mozgalom zászlóshajója, a DELADAP a Prágából Bécsbe származott zenész és ötletzsák, Stani Vana elsöprő sikerű projektje alaposan kibővült az utóbbi években, és egy komplett közép-európai koncertkavalkáddá nemesült. Nu jazz, elektroszving, manouche, és turbófolk kavarog a DELADAP nagyon táncos muzsikájában.

A DELADAP-ot igazán nem kell bemutatni: számtalanszor játszott már az A38 Hajón is, mindannyiszor hatalmas táncmulatságot varázsolva a hajó koncerttermébe. Elektronikus alapok, élő hangszerek, remek énekesnők, sodró balkáni hangulat, és zúzós "dirty jazz" – nagyjából ennyi a DELADAP minden búra gyógyírként szolgáló receptje.

A mostani koncert aktualitását az adja, hogy végre-valahára elkészült a zenekar régóta húzódó új nagylemeze: a Bring It On júniusban jelent meg, és a DELADAP most mutatja be európai koncertturnén. A korábbi modernizált roma muzsikába egyre több elektroszving-elem keveredett, és Vana egyre nagyobb örömmel nyúlt a hagyományos cigányzene egy, a balkánitól némiképp eltérő irányzatához: a Django Reinhardt fémjelezte manouche-hoz. Laza, jazzy szvingek, sodró lüktetés, cigányzene és minden egyéb, ami egy felhőtlen estéhez kell.

 

Lemezek:
Bring It On, 2016
I Know What You What You Want, 2012
Sara la Kali, 2008
Dela Paji, 2006
Cigani Ruzsa & Angelo, 2004