Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tejelünk és hátulról szeretjük

Tejelünk és hátulról szeretjük

Elkészült a tipikus magyar utazó profilja
 

A tipikus magyar utazó belföldön érzi magát elemében, s inkább a luxust, kényeztetést, valamint a bőséges étkezéseket részesíti előnyben a visszafogottsággal és egészséges táplálkozással szemben. Ha pedig mindennel elégedett, szívesen jattol – derült ki a Szallas.hu rendhagyó kutatásából.

Milyen vendég a magyar, s ha csupán két véglet közül lehet választania, akkor melyik számára a szimpatikusabb? Ezt vizsgálta egy képzeletbeli utazás alkalmával az Év Szállása verseny végéhez közeledve a  HYPERLINK "https://szallas.hu" Szallas.hu. „Arra voltunk kíváncsiak, hogy a magyarok számára milyen az ideális kikapcsolódás, ezért megkértük őket, hogy válasszanak 13+1 egyszerű, a két jellemző végletet megfogalmazó állítás közül. Persze a kutatást nem kell véresen komolyan venni, mi magunk is inkább az évbúcsúztatás megalapozására szántuk” – mondta Pálinkás János, a Szallas.hu kreatív vezetője.

Közel 3500 válaszadó alapján így rajzolható meg a tipikus magyar utazó profilja:

Nekünk a Balaton a Riviéra: A tipikus magyar nyaraló itthon érzi magát elemében, a válaszadók kétharmada szívesebben utazik belföldre, mint külföldre.

Inkább pompa, fény és csillogás: Szálláshelyként szívesebben választanánk luxust (54%), mintsem vadregényest.

Kis kedvencek nélkül: Nyaralásra szinte biztosan nem vinnénk házi kedvencet (94%).

Utálunk csomagolni: Ha tehetnénk, csak a legszükségesebb dolgokat pakolnánk be (81%).

Borral vigad a magyar: A szálláshelyre érkezve inkább egy pohár bort hörpintenénk le szívesen (84%) sör helyett.

Ami csak belénk fér: A vacsora inkább legyen bőséges, kiadós (52%), mintsem egészséges.

Későn fekszünk, későn kelünk: A magyarok kétharmada inkább bagoly (65%), mintsem pacsirta, vagyis későn fekszik és későn kel.

Hason jön az édes álom: Nyugovóra térve inkább a hason alvás a nyerő (56%).

Higiénia hipergyorsan: Ébredés után a tipikus utazó a gyors tisztálkodás híve, vagyis inkább a zuhanyzást preferálja (85%) a káddal szemben.

Hátulról szeretjük: Fogmosáskor kétharmadunk a fogkrémet a tubus végéről kezdi kipasszírozni, egyharmadunk pedig ott, ahol éppen kézre áll.

Nem vagyunk mi angolok: Reggelihez az ideális kísérő a kávé, a többség (63%) ezt választaná a teával szemben.

Rend a lelke: Szálláshelyének elhagyása előtt szinte minden magyar (98%) kicsit rendbe szedné a szobát, például beágyazna.

Túra helyett wellness: Napközben az ideális program passzív (69%), a pihenésről és kényeztetésről szól inkább, minthogy megmásznánk a közelben lévő hegyet.

Szívesen jattolunk: Ha minden rendben volt és elégedettek voltunk a kiszolgálással, akkor nagy valószínűséggel borravalót is adnánk (72%).

KERETES

TUDTA?

Minél fiatalabb valaki, minél nagyobb településen él és minél iskolázottabb, annál inkább utazna külföldre – de minden demográfiai szegmensben gyakrabban választanának belföldi úti célt.

Gyakran korholják a nőket, hogy mindent bepakolnak utazáskor, de csak 22%-uk nyilatkozott így magáról. Igaz, ez így is majdnem kétszer nagyobb arány, mint a férfiak körében (13%).

Mindössze minden negyedik férfi választaná a sört a bor ellenében. A nők még inkább borosak: csak nyolcból egy nő választana sört. Az iskolázottság növekedésével a bort preferálók aránya is nő.

A nők inkább az egészséges és diétás ételeket preferálják, míg 3 férfiből 2 a bőséges és laktató vacsora mellett döntene. A fiatalabbak, iskolázottabbak és a nagyobb településeken élők jobban kedvelik a reformkonyhát.

Bizonyára nem meglepő, de a korral egyre inkább pacsirtává válunk: az idősebbek korábban fekszenek és kelnek.

A férfiak inkább fekszenek háton, a nők pedig hason. Minél fiatalabb valaki, annál inkább szeret a hasán feküdni.

A fogkrém tubusát a kor előrehaladtával egyre precízebben nyomogatjuk a végén.

3 nőből 2 a kávét választja reggel a tea ellenében. Gondolta volna, hogy a férfiak közt csak 56% voksolt a kávé mellett?

A budapestiek, a diplomások és az idősebbek kevésbé jattolnak egy szállodában.

KERETES

Kapcsolódó képanyag:

A főbb megállapításokat bemutató grafikonok:

 HYPERLINK "https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2016/11/magyar-utazo-profil_1.png" https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2016/11/magyar-utazo-profil_1.png

 HYPERLINK "https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2016/11/magyar-utazo-profil_2.png" https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2016/11/magyar-utazo-profil_2.png

 HYPERLINK "https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2016/11/magyar-utazo-profil_3.png" https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2016/11/magyar-utazo-profil_3.png

 HYPERLINK "https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2016/11/magyar-utazo-profil_4.png" https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2016/11/magyar-utazo-profil_4.png

 

 

A Szallas.hu statisztikájának háttere:

 

A Szallas.hu online kutatás keretében vizsgálta a magyarok vendéglátással kapcsolatos véleményét, melyben összesen 3353-an vettek részt. Az adatfelvételre 2016. november 11. és 2016. november 22. között került sor. A kutatás nem reprezentatív.