Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megérkezett minden gyermek és apa álma! A Ford legendás Le Mans-győzelmei LEGO® kockákból

Megérkezett minden gyermek és apa álma!   A Ford legendás Le Mans-győzelmei LEGO® kockákból Megérkezett minden gyermek és apa álma!   A Ford legendás Le Mans-győzelmei LEGO® kockákból

A jövő versenyzőinek, mérnökeinek és dizájnereinek

 

  • A LEGO® Speed Champions modellsorozatának exkluzív kínálatában megjelennek a Ford versenyautói, amelyek 1966-ban és 2016-ban is győzelmet arattak a Le Mans 24 órás futamon

  • Az új készlet a híres Ford GT40 modellt és a mai Ford GT versenyautót kelti életre. A Minifigurák, a kockás zászló és a nyertesnek járó trófea segítségével a gyerekek újra meg újra átélhetik a legendás győzelmet

  • Az exkluzív készlet megalkotása igazi “jutalomjáték” volt a LEGO dizájnerei számára; a munkát egy korábbi autó-formatervező, Craig Callum irányította, aki szabad idejében Fordokkal versenyez

 

{gallery}

Egy ajándék, amivel az Ön gyermekei is ráléphetnek az autóversenyzéshez vezető útra. Az 1966-ban és 2016-ban látványos győzelmet arató Ford GT40 és az új Ford GT versenygépek most LEGO® kockákból kelnek életre.

 

Az új LEGO Speed Champions készletben mindkét autó megtalálható, na meg a pilóták figurái, egy kockás zászló és persze a nyertesnek járó trófea, így könnyen felidézhető a történelmi motorsport-diadal.

 

“A csapatomból sokan a Ford 1966-os győzelmének legendáján nőttek fel, így könnyű elképzelni az izgalmukat, amikor először láthattak neki mindezt LEGO kockákból megalkotni,” mesélte Dave Pericak, a Ford Performance globális igazgatója. “Ez a készlet igazán hatásosan adja vissza Le Mans-i történetünket, és bízom benne, hogy erősen inspirálja majd a holnap autóversenyzőit, mérnökeit és formatervezőit is.”

 

A Ford idén látványos győzelmet aratott Le Mans-ban, megismételve a történelmi diadalt, amikor autói 50 évvel ezelőtt mindhárom dobogós helyezést megszerezték ugyanezen a futamon. A LEGO Group szorosan együttműködött a Ford formatervező- és licenc-csapatával, hogy a lehető legrészletesebben megmintázhassa az 1966-os győztes versenyautót és az új Ford GT versenygépet.

 

“Igazi jutalomjáték volt ez, bár komoly felelősséggel is járt. A Ford GT40 minden idők egyik legismertebb versenyautója, a Ford GT pedig egyszerűen hihetetlen,“ mondta el Craig Callum, a LEGO Speed Champions vezető formatervezője. “A készletet gyermekek számára terveztük, de nem feledkezhettünk meg a felnőtt rajongókról sem, akikről tudtuk, hogy szigorúan elbírálják majd e modellek hitelességét.”

 

Callum – aki szabadidejében egy Ford A-modell hot-roddal versenyez, és valódi autók dizájnereként kezdte szakmáját – tíz prototípus készítését is levezényelte, mielőtt megszületett a két modell végső változata, amelyek már létező LEGO kockákból készíthetők el.

 

Nézze meg, hogyan állítja össze Callum rekordidő alatt az új készletet! https://youtu.be/lauf-iym1zM

 

Az új 2016-os Ford GT és az 1966-os Ford GT40 2017. március 1-től rendelhető meg a LEGO.com/shop honlapon 34,99 eurós ajánlott fogyasztói áron. Ugyanitt egy Ford Mustang készlet is kapható, valamint egy Ford F-150 Raptor utánfutóval és egy Ford A-modell hot-rod.

 

KATTINTS A LOGÓRA!