Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nagy mennyiségű marihuánát csempészett az átalakított autóban

Nagy mennyiségű marihuánát csempészett az átalakított autóban Nagy mennyiségű marihuánát csempészett az átalakított autóban Nagy mennyiségű marihuánát csempészett az átalakított autóban Nagy mennyiségű marihuánát csempészett az átalakított autóban Nagy mennyiségű marihuánát csempészett az átalakított autóban
Székely Szabolcs

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy német rendszámú gépjármű ellenőrzése során, több mint 31 kg marihuána gyanús anyagot találtak a Röszkei Határkirendeltségen. Az ügyben kábítószer birtoklása miatt büntetőeljárás indult.

A pénzügyőrök egy német rendszámú Mercedes Vaneo típusú járművet ellenőriztek a Röszkei Határkirendeltségen. A gépkocsit vezető svájci állampolgárságú nő elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A nyilatkozatot a pénzügyőrök elfogadták, azonban az autó felépítésére tekintettel tételes vizsgálat mellett döntöttek. 

A gyári illesztésnél az autó környezetvédelmi tálcáját elmozdítva a vizsgáló pénzügyőr, nejlonnal borított, téglalap alakú csomagra lett figyelmes. 

A további szerelést követően a fenéklemeznél kialakított rejtekhelyről, valamint a pótkerék üregében elhelyezett hegesztett fémdobozból összesen 56 csomagban, több mint 31 kg növényi törmelék került elő, amely a gyorsteszt szerint marihuána.

A pénzügyőrök a marihuána gyanús anyagot, valamint a svájci nőt a rendőrség munkatársainak feljelentéssel átadták.