Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Geomag mágneses építőjáték nyerte az Ország Játéka versenyt, ez lehet a Karácsony sztárja

A Geomag mágneses építőjáték nyerte az Ország Játéka versenyt, ez lehet a Karácsony sztárja A Geomag mágneses építőjáték nyerte az Ország Játéka versenyt, ez lehet a Karácsony sztárja
gyakornok

Nemcsak előbb indul el a karácsonyi játékbeszerzés a különböző árengedmények miatt, de az Ország Játéka verseny is segíti a szülőket eligazodni a hatalmas játékválasztékban. Az idén negyedszerre megrendezett versenyben szereplő összes játék közül a legtöbb szavazatot a Formatex által hét éve forgalmazott Geomag építőjáték kapta. A Geomag elsöprő sikert aratott, még a Legonál is népszerűbb volt, hiszen ez a mágneses építőjáték kapta a legtöbb közönség szavazatot, illetve a Pierrot, családi magazinok főszerkesztőit, gyakorló anyukákat, vezető óvodapedagógust és védőnőt, valamint a Pedagógusképzés Megújulásáért program alapítóját és olvasás ösztönző programok szervezőit is felvonultató zsűri is ezt a játékot hozta ki abszolút győztesként. A Geomagon kívül egy másik Formatex termék a Candy is győzött, hiszen kategóriájában, az interaktív játékok között a legtöbb közönség szavazatot kapta.

{gallery}

A karácsonyi vásárlási időszak egyre korábban kezdődik. Ez nemcsak a boltok dekorációjában jelenik meg, hanem az internetes kereskedelem is számtalan akciót szervez a vásárlások ösztönzésére. A Formatex által üzemeltetett Játéksziget webáruház például az őszi szünet idejére u.n.: "Gyerekhetet" szervezett, melynek során kedvezményes vásárlási lehetőséget ajánlott, ezért sokan vásároltak gyerekekkel, így az őszi szünetben 15%-kal nőtt a vevőszám és a forgalom az előző időszakhoz képest. A Formatex szerint az idei Mikulás sláger ajándékai a következők lesznek: gyűjthető játékok, mint pl. a lányos Shopkins, a Sütibaba, a kisebb LEGO dobozok, a mozifilmekhez, rajzfilm sorozatokhoz kapcsolódó figurák, pl. Trolls, Star Wars, Mancs őrjárat, Disney hercegnők, de sokan adnak kisebb társasjátékot vagy kártyajátékot is a gyerekeknek. A kosárérték régiósan eltérő lehet, Budapesten 5 ezer forint körüli, vidéken pedig 3-4000 forint körüli átlagos kosárértékre számítanak a Játéksziget üzletekben, ugyanakkor a webshopban akár 10 000 forintos is lehet a várható kosárérték. A teljes karácsonyi szezon bevételének 10%- a Mikuláskor realizálódik, ekkor a webes forgalom az offline forgalom 20%-át adja.

Elképzelhető, hogy a november végi Black Friday napon vásárolják meg a szülők a karácsonyi és a Mikulás ajándékok jelentős részét, ugyanis 2015-ben ezen a napon a forgalmunk megháromszorozódott, 2016-ban is hasonló eredményekre számítunk ezen a napon, mivel a Játékszigetnél akár 10-90% engedmény is elképzelhető több száz termékre- mondta el Borhi János, a Formatex ügyvezetője. „A november közepén kiadott karácsonyi játékkatalógus és a TV reklámok, valamint további novemberi vásárlásösztönzők is szerepet játszanak abban, hogy bőven az adventi időszak előtt elkezdődik a karácsonyi vásárlási szezon. Az előzetes számítások szerint decemberben is 5 százalékkal nőhet a kereskedelmi forgalom országszerte, mi pedig a Formatexnél és a Játékszigetekben 6% forgalomnövekedésre számítunk decemberben. A keresetek növekedése miatt azonban akár nagyobb növekedés is elképzelhető. A karácsonyi átlagos kosárérték 8-10 ezer forint, a webes kosárérték pedig várhatóan 12 ezer forint lesz- tette hozzá.

Az Ország Játéka versenyen a zsűri a készségfejlesztési képesség mértékét, valamint azt veszi figyelembe, hogy hozzájárul-e a játék a gyerekek mentális, érzelmi világának elmélyítéséhez, hogy mennyire fejleszti a játék a gyerek szociális kapcsolatait, mennyire alkalmas "együttjátszásra", továbbá megvizsgálják a játék kidolgozásának minőségét, megnézik, hogy mennyire tekinthető innovatívnak, kreatívnak az adott játék, illetve milyen tartós és mennyire jelent örömforrást a gyerekek számára. A több éve népszerű, folyamatos termékfejlesztésekkel újabb és újabb készleltekkel előrukkoló, a mágnesek segítségével térbeli formák kialakítására alkalmas Geomag, a karácsonyi szezon sztárja is lehet, mert olyan készségfejlesztő játék, mely a fizika laptörvényeire is játszva tanítja meg a gyerekeket. Az idei év legkedveltebb Geomag játéka a Mechanics, ami egy mozgatható, mágneses építő készlet, melyből sokféle épület, állat, vagy egyedi építmény készülhet a mágneses rudak és panelek segítségével. Az idei karácsony másik nagy újdonsága, a szintén közönségdíjas Candy, amely egy gazdája utasításait követő póni, jelzi, ha éhes, ha fél, ha álmos, ha játszani szeretne és azt is, ha simogatásra, fésülésre vágyik, ráadásul gondoskodásra nevel és erősíti a felelősség érzetet is. Ez a kis plüss figura jó választás mind a szülőknek, mind a gyerekeknek, mert hasonló gondoskodást igényel, mint egy élő állat, ugyanakkor a szülőknek kevesebb elkötelezettséget és megterhelést jelent.

 

A Formatex Kft.-ről röviden

A Formatex Kft 1995-ben alakult családi vállalkozásként azzal a céllal, hogy a hazánkban akkor még alig kapható maketteket, illetve elkészítésükhöz szükséges kellékeket és kiegészítőket importáljon a magyar piacra. Modellszaküzletünk („Replica” néven) akkoriban nyitott és azóta is a modellezők, makettezők nem hivatalos „központi találkozóhelye” Budapesten.

A gyerekek életvitelében történt változások és az internet elterjedése nyomán a modellezés egyre kevésbé biztosított a cég számára stabil növekedési lehetőséget. Így 2000-ben a Formatex ígéretesebb piacok felé fordult. A modellezéssel rokon repülő játékok akkoriban nem voltak kaphatók Magyarországon. Egy egyszerű és versenyképes áron behozott hong-kongi termék hatalmas sikert aratott, a hipermarketek top 10 legnépszerűbb termékei közé emelkedve.

A kezdeti játékpiaci sikerek nyomán a Formatex további játékokat hozott Magyarországra, az erős marketing támogatásnak köszönhetően a Spin Master márka Air Hogs repülőjátékai hamarosan nagy népszerűségre tettek szert a gyerekek körében. Az elkövetkező években a cég további termékek disztribúcióját kezdte meg a Spin Master-től és sok neves nemzetközi gyártótól. Az elmúlt 10 évben a Formatex számos márkát épített fel Magyarországon, köztük a Bakugan, Moon Sand, Tech Deck, Aqua Beads, Fur Berries, Mighty Beanz, Terranator RC, Geomag, Sylvanian Families, Color Me Mine, Trash Pack és mások.

Ma a cég által importált márkák a vezető helyen állnak a hipermarketek, játékbolt hálózatok és 150-nél is több független játékkereskedő és webáruház választékában, valamint több eladási ponton Csehország, Lengyelország és Szlovákia területén.

A Formatex Kft töretlen fejlődésének legfőbb biztosítéka, hogy körültekintően alakítja ki választékát olyan termékekből, amelyek innovatívak és kiemelkedő játékélményt kínálnak a gyerekek számára, valamint erős marketing támogatást biztosít a forgalmazott márkáknak. A cég folyamatosan követi a világpiaci játéktrendeket, és ennek megfelelően alakítja ki sokszínű termékválasztékát az örökzöld, megújuló márkákból és a rövidebb élettartamú divatjátékokból. A Formatex Kft. a magyarországi játék piacon működő cégek rangsorában a harmadik helyen áll és az általa forgalmazott márkák a legkeresettebbek közt vannak a magyar piacon.


  

KATTINTS A LOGÓRA!