Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kertész leszek, fát nevelek - Parrot FLower Power teszt

Kertész leszek, fát nevelek - Parrot FLower Power teszt

Az elmúlt év végén érkezett hozzánk tesztre a Parrot FLower Power, ami egy remek kis növényőr.
Nem véletlenül írtam, hogy hozzánk, mivel az eszközt át is vittem tesómékhoz - elvégre náluk több a növény a lakásban...  :-)
 

Kicsit meglepődtünk azon, hogy a  termék a gyártó oldalán nem volt azonnal és közvetlenül elérhető, de természetesen megoldottuk a feladatot és végüü megtaláltuk a megfelelő applikációt.
(Keressünk rá a gyártó weboldalon egy bármilyen termékhez tartozó appra, ott a gyártójának többi appjára és ott megtaláljuk ezt is.) Pilótavizsgás. Viszont ha megvan, egyszerű kezelni - már ha tudunk angolul ugyanis az applikáció nem tud magyarul.
 

Be lehet állítani a növényt a netes adatbázisból (angol vagy latin név ismerete elengedhetetlen, de google a barátunk) és onnan az app leszedi a szükséges értékeket amit a növény megkíván.
 

Bluetooth-on keresztül kommunikál pl. mobiltelefonnal, szép grafikont tud rajzolni a talajnedvességről, mért fényről, hőmérsékletről sőt még a talaj trágyatartalmáról (nem tudok jobb szót rá) is.
Látjuk az akksi állapotot, szóval minden fontos infót megkapunk. Folyamatos kapcsolat esetén tud riasztás is küldeni a telefonra ha pl. kezdene kiszáradni a talaj nedvességtartalma.

Okos kis kütyü és ha az embernek van a lakásban egy-két olyan növénye, amely speciális gondoskodást igényel, mindenképpen megtérülő befektetés lehet.

A Parrot FLower Power jellemzői:

  • Egy AAA elemmel működik
  • Az elemmel 6 hónapig működik
  • Vízálló
  • Bluetooth-on keresztül továbbítja az adatokat
  • iOS és Android rendszerekkel kompatibilis