Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Riska nyerte az év laktózmentes terméke díjat

A Riska nyerte az év laktózmentes terméke díjat
Zsíros Deszka

Év Terméke Díjjal tüntették ki a Riska legújabb, laktózmentes termékcsaládját, így mostantól az arra érzékenyek is gond nélkül fogyaszthatják a kiváló minőségű magyar tejet.   

A magyar lakosság mintegy 30%-a szenved laktóz intoleranciában, többségük pedig nem is tudja magáról, mi áll emésztőrendszeri panaszainak hátterében. A Riska termékeit gyártó Alföldi Tej Kft. azért döntött a laktózmentes család bevezetése mellett, hogy az erre érzékenyek számára is elérhetővé tegye a magyar tej fogyasztását, könnyebbé téve mindennapjaikat. A díjnyertes, lila csomagolású tejek, tejfölök, túrók és vajak kizárólag hazai termelői tejből készülnek, és a nagyobb hiper- és szupermarketekben kaphatók.

A 30 évvel ezelőtt alapított Év Terméke Díj (Product of the Year) hazánkban 2012-ben indult útjára, ma már a világ 42 országában adják át és közel 3 milliárd vásárlóhoz ér el. Magyarországon a díjra jelölt termékeket 14 tagú szakmai zsűri pontozza, majd a GfK Hungária Piackutató Intézet 2000 fős, reprezentatív fogyasztói kutatás során értékeli ki kategóriánként. A felmérés a termékek innovativitása mellett a magyar vásárlók tapasztalatait vizsgálja – így ténylegesen a fogyasztók elégedettsége dönti el, kik kapják meg a rangos elismerést, mely egyfajta minőségi, megbízhatósági garanciát is jelent.