Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A magánkölcsönöknél is érdemes szerződést írni

A magánkölcsönöknél is érdemes szerződést írni A magánkölcsönöknél is érdemes szerződést írni A magánkölcsönöknél is érdemes szerződést írni A magánkölcsönöknél is érdemes szerződést írni A magánkölcsönöknél is érdemes szerződést írni

A magánkölcsönök esetében sem elég a szóbeli megegyezés, célszerű szerződést írni - mondta Mikó Ádám közjegyző az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

 

    A közjegyző felhívta a figyelmet arra, hogy a szerződésnek tartalmaznia kell a kölcsön összegét, annak kifizetésének pontos módját és a visszafizetés esedékességének határidejét, illetve a szerződésszegés következményeit.


    Mivel sok szempontot kell figyelembe venni, ezért érdemes jogi szakember, például ügyvéd vagy közjegyző segítségét igénybe venni - tette hozzá.


    Jó tudni azt is, hogy a közjegyző által készített okiratok közhiteles dokumentumok, az abban foglaltak közvetlenül végrehajthatóak, tehát ha az adós nem teljesít, akkor sem kell bírósághoz fordulnia a hitelezőnek, az évekig tartó peres eljárás elkerülhető.