Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ez sem áprilisi tréfa! Megújult az Infovilág

Ez sem áprilisi tréfa! Megújult az Infovilág

Április első napjától új köntösben jelenik meg a 17 évvel ezelőtt alapított, a 18. évfolyamába lépett internetes napilap, az „Infovilág – a hiteles hírportál”. A kis híján 37 ezer hírt és 80 ezernél több illusztrációt tartalmazó, sokak számára internetes krónikaként, archívumként is szolgáló Infovilág természetesen csak küllemében változott. Ám miközben technikai háttere nagy léptékben korszerűsödött, szellemiségében a régi maradt.

A legfőbb célja továbbra is a mintegy nyolcezres olvasótáborának pártatlan szolgálata, és kiszolgálása a lehetőségekhez képest friss hírekkel, tudósításokkal. A lap valamennyi eddigi rovata megmarad, a választék tehát szerfölött bőséges. Az Infovilág szerzői törzsgárdája – országos napi- és hetilapok, folyóiratok, a távirati iroda, a rádiók és tévék egykori és részben jelenlegi munkatársai, tehát hivatásos újságírók – a felelős szerkesztővel együtt továbbra is arra törekszik, hogy a minőségi újságírás hagyományai és gyakorlata szerint, hitelesen igyekezzék pásztázni a közéletet, és közzé tenni mindazt, amit az idő és az események sodrásából az olvasó számára – mintegy aranymosóként – értékként átadhat.

Kedves Barátaink, kérjük, szeressék és olvassák továbbra is az Infovilágot, ismerkedjenek (az eddiginél is egyszerűbb) használatával. Miként a nyitóoldalon látható, a „Vissza a régi Infovilág oldalra…” szövegre kattintással mindaz olvasható, megtalálható, kereshető, ami 2000 óta 2017. március 31-ig megjelent az Infovilágon. Hagyománytiszteletből nem változtattunk a régi küllemen, azaz nem ömlesztettük az új formátumba az addigi tartalmat. (Egy fontos technikai közlendő: a böngészők – a Mozilla Firefox kivételével! – már nem támogatják a java-alapú internetes tartalmak megjelenítését, ezért javasoljuk, hogy a „régi Infovilág” lapozásához a Mozillát használják.)

Végezetül: ez az a hely, ahol az alapító felelős szerkesztő kellemes és illendő feladata a köszönetnyilvánítás Berta Istvánnak (bevezetem.eu) és Szenczy Norbertnak, az IT Hosting Team vezetőjének az Infovilág megújításában végzett munkájáért. Megkülönböztetett köszönet és hála illeti Borsódi Donátot, a bajai Greymatter Kft. ügyvezetőjét, aki több mint egy évtizedig felelős kiadóként gondoskodott munkatársaival – mindenekelőtt Maros Zoltánnal – együtt, hogy az Infovilág, a hiteles hírportál folyamatosan elérhető legyen a népes olvasótábor számára.

Kedves barátaink, Infovilágra föl!

 

 

Ne feledd!
Szerda esténként infovilág a Sztráda Rádióban is!