Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Bridgestone legújabb abroncsa Tatabányán készül

A Bridgestone legújabb abroncsa Tatabányán készül

DriveGuard: a közlekedésbiztonságot segíti az új gumiipari innováció

 

Tatabányán készül a Bridgestone legújabb gumiabroncsa, amellyel defekt esetén akár 80 km is megtehető 80 km/órás sebességgel. Az új DriveGuard technológiával készülő abroncsoknak köszönhetően az autóvezetők megőrizhetik uralmukat a gépjárműveik felett, és elkerülhetnek olyan közlekedésbiztonsági szempontból veszélyes helyzetet, mint a kerékcsere sötétben, nehezen belátható helyen, amellyel a magyar autósok több mint 50%-a szembesült már a defektek miatti kerékcseréknél egy nemrég végzett felmérés szerint. A Tatabányán gyártott új generációs gumiabroncsokat szinte valamennyi európai országba szállítja majd a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.

 

A defektek 90%-a nem elkerülhető. Tízből négy magyar autós legalább egyszer kapott már defektet az elmúlt 5 év során, amelyek mintegy 50%-át szög, 10%-át kátyú, közel 8%-át szálszakadás, több mint 20%-át pedig valamilyen éles tárgy okozta. A Bridgestone a Szeretlek Magyarország portállal együttműködésben közel 900 gépjármű-tulajdonost kérdezett meg egy online felmérés keretében, hogy megtudja, milyen gyakran, mely napszakban és milyen úttípuson szenvednek legtöbbször defektet az autósok. A válaszadók 20%-a lakott területen kívül került bajba, a megkérdezettek több mint 50%-a ráadásul délután, és már sötétedés után kapott defektet, minden második esetben pedig 50-90 km/óránál, vagy nagyobb sebességnél következett be a nyomásvesztés. A Bridgestone online felméréséből az is kiderül, hogy majdnem minden harmadik autós valamely családtagja is a gépjárműben volt, amikor megállásra kényszerítette a járművet a lyukas abroncs.

 

A Bridgestone válasza az autósok problémáira

A fenti esetekre jelent megoldást a Bridgestone legújabb, Tatabányán gyártott DriveGuard gumiabroncsa, amellyel biztonságosan közlekedhetünk még defekt esetén is. A DriveGuard abroncsok rendkívül jól vezethetők a vizes útfelületen is, ráadásul nem csak kényelmesen, hanem üzemanyag-takarékosan is autózhatunk velük. Az abroncs szinte bármilyen, abroncsnyomás-figyelő rendszerrel (TPMS) rendelkező autóra felszerelhető. Megerősített oldalfalainak és a csúcstechnológiájú hűtőbordáinak köszönhetően az abroncs lehetővé teszi, hogy a gépjárművezetők defekt esetén is megőrizzék uralmukat a jármű felett, és akár további 80 km-t is megtegyenek 80 km/óra sebességgel.

 

Tatabányán készül a Bridgestone legújabb abroncsa

Nagyon büszkék vagyunk, hogy a tatabányai gyárunkban készül a Bridgestone egyik legmodernebb gumiabroncsa, a DriveGuard. Ez nagy lehetőség, ugyanakkor a korszerű gyártási folyamat miatt kihívás is számunkra, azonban modern gyártóberendezéseink révén munkatársaink magas színvonalon tudják ezt a feladatot is teljesíteni” - mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. „Az új abroncsok teljes méretválasztékának csaknem felét tatabányai gyárunkban készítjük, és innen szállítjuk Európa országaiba” – tette hozzá az igazgató.

 

Hogyan működik a DriveGuard abroncs?

A DriveGuard abroncs az optimalizált, megerősített, masszív oldalfalának köszönhetően megtartja a jármű súlyát, hirtelen levegőveszteség esetén biztosítja a jármű irányíthatóságát. A továbbfejlesztett poliészter köpeny- és szövetváz kiváló ellenállást biztosít a hőtermelődéssel szemben, növelve az abroncs élettartamát. Mindemellett a Nano Pro-Tech gumikeverék csökkenti a szénmolekulák közötti súrlódást, így redukálva a hőtermelődést az abroncs oldalfalában, segítve annak alaktartását. A DriveGuard speciális hűtőborda-kialakítást kapott az oldalfalon, ami a megemelkedett hőt az abroncs pereme felé vezeti, így segítve minőségének megőrzését, növelve ezáltal a biztonságot és az élettartamot.

 

Egy-egy defekt megjavítása és a kerékcsere akár 1 órát is tarthat, ami rendkívül veszélyes lehet az autópályákon vagy országutakon. Ez vezérelt minket, amikor újragondoltuk gumiabroncsaink biztonságosságát. Fejlesztésekor az egyik legfontosabb szempont volt, hogy a DriveGuard irányítható legyen a nedves útfelületen is és ezen körülmények között is kiváló legyen az autó kanyarstabilitása. A magas csatornakialakítás az üres tér optimalizált eloszlatásával a minta középső részében biztosítja a kiváló vízelvezetést, a magas szilikatartalmú keverék pedig a rövid féktávot” – mondta Barcsik Ákos, a Bridgestone Magyarország Kft. főmérnöke.

 

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. az egyik legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalat Magyarországon, amely a kormány stratégiai partnereként 2013-ban hirdette meg azt a nagyszabású kapacitásbővítési tervét, amelynek keretében 2020-ig megnégyszerezi gyártó kapacitását és 20%-kal növeli alkalmazottainak számát.

 

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a tatabányai gyár mára már a cégcsoport meghatározó, a legfejlettebb technológiával rendelkező európai üzemévé lépett elő. Jelenleg évente közel 2 millió abroncs készül Tatabányán, több mint 230 féle méretben, mindez ráadásul Európában az egyik legmodernebbnek számító technológiával. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. teljes termelési volumenének 99,96%-át exportálja.

 

 

 

 

További információ kérhető:

 

Piskóti Attila / Tölgyi Kriszta

Premier Kommunikációs Iroda

Tel: 1/483-1860; 30/915-9002

Email: sajto@premiercom.hu

Károlyi Kata

Bridgestone Magyarország Kft.

Tel.: 430-2796

E-mail: Katalin.KAROLYI@bridgestone.eu

 

 

 

A Bridgestone-ról:

 

A Bridgestone Corporation a világvezető gumiabroncs és gumitermék vállalata. A Bridgestone Corporation és leányvállalatai a világ 25 országában 178 gyárat üzemeltetnek, több mint 144.000 munkatársat foglalkoztatnak, míg termékeit több mint 150 országban értékesítik. A Bridgestone küldetése a cég 1931-es alapítása óta változatlan: „Kimagasló minőséggel szolgáljuk a társadalmat”.

 

Bridgestone EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika)

 

A Bridgestone EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) – belgiumi központtal – a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumigyártójának, a tokiói székhelyű Bridgestone Corporation kizárólagos tulajdonú leányvállalata. 18 200 főt meghaladó alkalmazotti létszámával a Bridgestone EMEA több mint 60 országban van jelen. Az egész régióban 14 gumiabronccsal és kapcsolódó tevékenységgel foglalkozó üzemet, valamint egy jelentős K+F központot és tesztpályát üzemeltet. A Bridgestone EMEA prémium kategóriás gumiabroncsai kaphatók Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és szerte a világon.

A Bridgestone Europe tevékenységéről további információt talál a www.bridgestone.eu és az www.bridgestonenewsroom.eu honlapokon, vagy kövessen minket Facebook, Twitter, YouTube és Instagram oldalainkon.

 

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2007-ben 300 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig 2016 végére már közel 800-an dolgoztak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán.

 

A Bridgestone-ról szóló további információkért keresse fel a www.bridgestone.hu honlapot, vagy látogasson el Facebook oldalunkra.