Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Jankai Béla és zenész barátai koncerteznek a Barba Negrában

Jankai Béla és zenész barátai koncerteznek a Barba Negrában

Majdnem negyven év zenei munkásságából kaphatnak ízelítőt Jankai Béla billentyűs, zeneszerző és zenész barátai vasárnapi koncertjén az érdeklődők a Barba Negra Music Clubban Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában. 

    Az 1980-as években a Prognózis együttessel ismertté vált, azóta számos zenei produkció elkészítésében szerepet vállalt Jankai Béla ezzel a koncerttel ünnepli 55. születésnapját.


    Jankai Béla a műsorban elmondta, hogy a három órásra tervezett koncerten visszafelé haladnak az időben és négy olyan zenekar dalai szólalnak meg, amelyek a nevéhez köthetők. 


    Elsőként legutóbbi formációja, a B52 mutat be az alkalomra megjelenő első albumáról 6-8 dalt. Utána a Triász együttes, majd a Varga Miklóssal és Vikidál Gyulával színpadra lépő Boxer nevű formáció következik, a koncert végén pedig a régi Prognózis-tagokkal zenél Jankai Béla.


    A zenész hozzátette, hogy a koncert programját egy Omega-blokk és Hammond-párbaj is színesíti.


    Jankai Béla beszélt arról is, hogy a koncerten már kapható lesz könyve, amely a rendszerváltás előtti és utáni zenei életbe nyújt bepillantást személyes élményei és eddig még nem publikált fotói segítségével.