Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Testzsír-, testvíz-, izomtömeg-, és csonttömegszázalékot is mér - Withings WBS04 Body Cardio okosmérleg teszt

Testzsír-, testvíz-, izomtömeg-, és csonttömegszázalékot is mér - Withings WBS04 Body Cardio okosmérleg teszt Testzsír-, testvíz-, izomtömeg-, és csonttömegszázalékot is mér - Withings WBS04 Body Cardio okosmérleg teszt Testzsír-, testvíz-, izomtömeg-, és csonttömegszázalékot is mér - Withings WBS04 Body Cardio okosmérleg teszt
  • 2017. 04. 25.

Okostelefon, okoskarkötő, okosóra, okosotthon, okosautó, okosmérleg...
Minden okosodik, csak mi butulunk.

Azaz, mégse', hisz' a sok okos kütyünek köszönhetően már egyre több információt tudhatunk meg testünkről, szervezetünkről még úgy is, hogy nem is látott bennünket orvos.


Persze, ennek is megvan a veszélye, éppen ezért minden gyártó, minden ilyen termékénél hangsúlyozza, hogy a rendszeres egészségügyi szűrést nemszabad elhanyagolni!


Okoskarkötőket, okosórákat rendszeresen próbálgatok - csak időm nincs megosztani a tapasztalatokat :-(


Az elmúlt hetekben a Withings WBS04 Body Cardio okosmérleg érkezett hozzánk tesztelése.

A készülék annyi, de annyi mindent tud, hogy ezúttal a "hivatalos leírást" veszem alapul és a "főbb fejezetek alá írom röviden a tapasztalataimat.


A Body Cardio Wi-Fi mérleg a Withings eddigi legfejlettebb modellje. Ez az egyik első olyan otthoni mérleg, amely képes a pulzushullám terjedési sebességének mérésével felmérni szív- és érrendszeri egészséged állapotát. A szupervékony és elegáns kialakítású mérleg a testsúlyon kívül a testzsír-, a testvíz-, az izomtömeg- és a csonttömegszázalékot is méri. A Body Cardio zökkenőmentesen szinkronizálható a Withings Health Mate és az Apple Egészség appal, valamint számos egyéb vezető, egészséget és erőnlétet követő iOS-alkalmazással.

Kezdjük hát a végén!
Bármily' meglepőnek is tűnik, a mérleg és az androidos CAT S60-ra letöltött applikáció tényleg nagyon gyorsan, zökkenőmentesen szinkronizálható.
Az appon keresztül megkapjuk a fentebb felsorolt értékeket szervezetünkről.
Mindezt ráadásul úgy, hogy akár nyolc felhasználó is csatlakoztatható az applikáción keresztül a mérleghez!

 

A Body Cardio a szív legfontosabb egészségügyi mutatóit figyeli, így az egyszerű testsúly mérésén messze túlmenő adatokat nyújt egészségedről. A nyugalmi pulzus elfogadott mutatója az általános erőnlétnek. A pulzushullám terjedési sebessége egy orvosilag elismert mutató, amely a szív véráramlásának sebességét méri. Ezzel megállapítható a magas vérnyomás, az artériás stiffness, valamint a szív- és érrendszeri egészség általános állapota.

Igen, igen...
Tudjuk, látjuk, halljuk, hogy már jön a kérdés, hogy "Oké,de mi van,ha tudom ezeket az adatokat/értékeket?!"
Nos, jó az, ha egy ilyen okoseszköz figyelmeztet az esetleges eltérésekről.
Ha felelősségteljesen viselkedünk, akkor tudjuk, hogy ideje elmenni egy orvosi kontrollra/szűrésre, amennyiben az adatok elkezdenek jelentősen eltérni az átlagtól.

 

Akár le szeretnél fogyni, akár izmot szeretnél építeni, csak lépj a mérlegre, amely megmutatja testzsír-, testvíz-, izomtömeg- és csonttömegszázalékod értékeit. A Body Cardio a méréseit mindig könnyedén olvasható trendvonalakkal jeleníti meg, így segít összpontosítani az erőfeszítéseidet és nyomon követni a fejlődést.

Nos, igen!
Újra csak a "figyelmeztetés"
Az applikáció tényleg átláthatóan tudatja a felhasználóval az értékeket, valamint azt, hogy épp' mit is kellene tennünk.

 

A Health Mate segítségével megtapasztalhatod, hogy egy kis mozgással is nagy eredményeket érhetsz el az egészséges életmód terén. A Health Mate betekintést nyújt a testsúlyod és testfelépítésed változásaiba, valamint motivál a mozgásra, és jutalmazza a mérföldkövek elérését. Funkcióinak tárházát bővíti a beépített táplálkozásfigyelő, emellett pedig több mint 100 vezető egészségügyi appal párosítható, például a MyFitnessPal, a LoseIt, az Endomondo, a Nike+, a Runkeeper, és a Daily Burn alkalmazással.

Az elvégzett munka/sport/mozgás eredményéről nagyon jó, gyors és pontos kimutatást kapni!  :-D

Összefoglalás:
Szupervékony kialakítás

Hőedzett üveg előlapjának és szilárd alumínium alapjának köszönhetően a Body Cardio az egyik legvékonyabb és legstabilabb intelligens mérleg. Csupán 1,8 cm vékony, és bármilyen típusú padlón használható.

Kivételes pontosság
A szabadalmaztatott Position Control technológia biztosítja, hogy a mérleg csak akkor végez méréseket, amikor a közepén állsz. Földrajzi lokalizálású gravitációja segít mindig pontos mérést nyújtani, akárhol használod a mérleget. Pontosan működik minden padlófajtán, a szőnyeget is beleértve.

Sokoldalú társ
Wi-Fi-hálózathoz csatlakoztatva a Body Cardio az aktuális helyi időjárásról is tájékoztat, így segít megtervezni a napodat, és a mindennapos használatra ösztönöz. A mérleg kijelzője testreszabható, hogy a számodra legfontosabb adatokat jelenítse meg. A Withings edzéskövetővel vagy a Health Mate beépített követőjével párosítva a mérleg kijelzője az előző napi eredményeid összegzését is képes megjeleníteni, így motiválva a további mozgásra.

Egy biztos!
A Withings WBS04 Body Cardio okosmérleg is egy olyan "kütyü", aminek hiányát addig nem is igazán tudja az ember, amíg ki nem próbálhatja, meg  nem ismerheti tudását!
Én a tesztidőszak alatt nagyon megszerettem és még mindig elvonási tünetektől szenvedek...

 

Jellemzők:

  • A pulzushullám terjedési sebességének pontos mérése
  • A teljes testfelépítés elemzése
  • A Health Mate app a miniatűr edződ
  • Könnyű telepítés, vezeték nélküli szinkronizálás
  • Kevesebb mint két centiméter vékony, stabil és pontos bármilyen felületen
  • Önálló szinkronizálással automatikusan felismer és követ akár nyolc felhasználót is
  • Könnyen szinkronizálható az Apple Egészség appal, ezenkívül saját, Apple Watch karórához készített alkalmazással is rendelkezik
  • Tartós, lítiumionos akkumulátor