Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Honda Clarity Fuel Cell utastere és ...

A Honda Clarity Fuel Cell utastere és ...

Szofisztikált, áramvonalas karosszéria páratlanul igényes, környezetbarát utastérrel

 

  • A különleges dizájn tekintélyessé és elegánssá teszi az autót

  • Az elnyújtott tetővonalhoz és a „madárhátat” idéző farrészhez számos egyéb olyan formai részlet társul, ami aerodinamikai szempontból hatékonyabbá teszi a modellt

  • Alacsony környezeti terhelésű anyagok (az utastér kárpitjait 80 százalékban Ultrasuede® adja)

  • A Levegőminőség-szabályozó Rendszer kiszűri a kellemetlen szagokat és az allergén részecskéket az utastérből

 

A Honda formatervező-csapata két fő célt tűzött ki maga elé a vadonatúj Clarity fejlesztésekor: legyen tekintélyt parancsoló és elegáns. Ennek érdekében új, figyelemfelkeltő stílusjegyekkel ruházták fel a modellt, s olyan karosszériát alkottak, amely méltó a márka környezetvédelmi zászlóshajójához. Orr-része – akárcsak a legfrissebb Civicé – a Honda új arculatához igazodik, s hogy még futurisztikusabb legyen, ultravékony fényszórókat és egyedi nappali menetfényeket alkalmaztak a mérnökök.

 

Az Advanced Modern Lounge névre keresztelt utastér a technikai fejlettség és a kimagasló kényelem páratlan harmóniáját teremti meg. Mivel a hajtáslánc nem von el teret a kabintól, a Clarity Fuel Cell a világ első sorozatgyártású üzemanyagcellás szedánja, ami ötszemélyes utastérrel gurul le a futószalagról - ez természetesen a kategóriában is egyedülálló.

 

Emellett a hatótávolság maximalizálására és a lehető legnagyobb, legmodernebb utastér kialakítására törekedtek a szakemberek, így jöhetett létre ez a vadonatúj, egyedi szedán, ami esztétikailag és műszakilag is osztályon felüli.

 

A letisztult, áramvonalas profil meggátolja a légörvények kialakulását a kocsitest körül, a lejtős tetővonal és a magasra emelt csomagtérajtó pedig különleges, madárszerű megjelenést kölcsönöz a modellnek. A finom vonalakkal megrajzolt üvegházat az A- és C-oszlopnál jelentkező turbulencia kioltására hozták létre, míg az elnyújtott far az autó hátsó részének légellenállását hivatott csökkenteni.

 

A levegőáramlás szabályozása

Ez utóbbival jelentősen mérséklődik a szedánokra jellemző légáramlási probléma, tehát még hatékonyabbá válhatott a Clarity Fuel Cell és hatótávolsága is jelentősen nőtt. Az első lökhárítón kialakított légbeömlők a kerékjáratokba vezetik a menetszelet, ahonnan a kerekek fölött távoznak, elősegítve a kifinomult légáramlást a kocsi körül.

 

Mindeközben az övvonal mentén áramló levegő a részben takart hátsó kerék fölött halad az autó hátulja felé, az alsó, küszöbszoknyák fölött megfigyelhető légáramlatot pedig a hátsó kerékjáratba irányították, hogy a hátsó kerék fölött kitódulva minimalizálja az ív körül kialakuló örvénylést.

 

Hogy a légáramlás a lehető leghatékonyabb legyen, nem egyszerű hűtőrácsot szereltek be a mérnökök - minden egyes légbeömlő mögött precízen megtervezett légcsatorna bújik meg. Ezek pontosan oda irányítják a levegőt, ahol szükség van rá, például a hűtéshez vagy aerodinamikai okokból. A minimális légellenállás érdekében az autó alját teljes egészében beburkolták, így semmilyen kitüremkedés nem zavarja a szabad légáramlást.

 

A karosszéria nem az egyetlen részegység, ahol a Honda kihasználta az aerodinamika nyújtotta lehetőségeket. Az egyedi, 18 colos, ötágú, „hibrid” kerekeken tízküllős dísztárcsák feszülnek, melyek minden egyes küllőjén speciális élet alakítottak ki a fejlesztők. Ezek az élek a kerékjáraton kívül tartják a menetszelet, egyszersmind kiszívják a levegőt a kerékjáratból, csökkentve a légellenállást és javítva a kerék, illetve a fék hűtését. A 235/45 R18 Bridgestone ECOPIA EP160 abroncsok szintén teljes új fejlesztésűek, gördülési ellenállásuk rendkívül alacsony.

 

Komoly aerodinamika előnyt jelent a tetőpanel és az oldalnyúlvány közötti lézeres hegesztés, amelyet most először vetett be a Honda. Ennél nincs szükség a hagyományos, gumiszigetelésre, a varrat tökéletesen zár és nem akadályozza a levegő áramlását.

 

Kivételesen hatékony hangszigetelés a békés vezetési élményért

A maximális minőségérzet jegyében kiemelkedően hatékony szigeteléssel látták el az autót. Speciális hangelnyelőanyagok kerültek a műszerfal alá, a hajtómotor köré, a kerékjáratokba, a motorháztető belső felére és a motortér aljába, a szélvédők és az oldalablakok pedig egytől egyig hangszigetelő üvegből készültek, miként a különleges padlószőnyegek is útját állják a zajoknak.

 

Környezetbarát, visszaforgatható alapanyagok

A Clarity Fuel Cell a Honda zöld zászlóshajója, többek között az olyan részletmegoldások miatt, mint a 80 százalékban alacsony környezeti hatású anyagokból készülő utastér. A műszerfalat és az ajtók belső felét is borító Ultrasuede® gyártásához csak kevés energia szükségeltetik, nem mellesleg újrahasznosított poliészterből készül. Nem terhelik a környezetet az ülések sem, ugyanis Prime Smooth névre keresztelt, szintetikus bőr borítja őket, ami mögé biofonálból szőtt textil kerül, hogy felületük még különlegesebb legyen.

 

A fekete, rózsafa-szerű filmmel bevont műszerfal hihetetlenül kifinomult és elegáns, s környezetvédelmi szempontból is elismerést érdemel, hiszen nem valódi furnérból készül. Hogy tökéletes legyen a hatás, a Honda valódi fadarabok mintázatát másolta le, s vitte át a fóliára. A környezetbarát anyagok sorát a műszerfal tetején megfigyelhető, újrahasznosított műanyag és a növényi alapú hangszigetelő- és tetőkárpit teszi teljessé.

 

Levegőminőség-szabályozás

A Honda Clarity Fuel Cell levegőminőség-szabályozó rendszere már azt megelőzően kiszűri a levegőből a kellemetlen szagokat és az allergén részecskéket, mielőtt bejutnának az utastérbe. Elsőként a levegőminőséget figyelő szenzorok és speciális (szag)szűrők jutnak szerephez, majd enzimatikus katalizátoron, iongenerátoron és Plasmaclusteren áramlik keresztül a levegő.

 

Utóbbi tulajdonképpen az utolsó káros részecskéket is kiszűri, semmi nem zavarhatja tehát a bent ülők orrát, illetve utazását. Szemben a hagyományos ionizátorokkal, amelyek csak negatív ionokat állítanak elő és nem inaktiválják a káros összetevőket, a Plasmacluster Ion Technology berendezés negatív és pozitív ionokat is létrehoz, amik molekuláris szinten pusztítják el a károsanyagokat.

 

Az alsó levegőzőrostélyokon beáramló levegő enizmatikus katalizációs folyamaton megy át, melynek következtében felszívódnak, inaktiválódnak és/vagy darabokra hullanak az allergén anyagok, valamint a baktériumok. Minderre az autó hátsó részében elhelyezett Triple Fresh® szagtalanítószűrő teszi fel a koronát - ez tisztítja meg a belsőtérben keringő levegőt.

Fejlett szórakoztatóelektronikai és információs rendszer

A szériafelszereltség részeként fejlett szórakoztatóelektronikai és információs rendszer jár a Clarity Fuel Cellhez. Ez továbbfejlesztett formában, a lehető legérthetőbben tárja az adatokat a vezető elé és az intuitív vezetést is elősegíti.

Az új, nyolccolos központi képernyő hegyesebb szögből is leolvasható, mint elődje,

ráadásul Apple CarPlay- és Android Auto-kapcsolat* kiépítésére is alkalmas. A központi monitor és a kormány mögött elhelyezett műszeregység kapcsolatban áll, ezáltal szabadon kiválasztható, hogy a különféle adatok melyik LCD-n jelenjenek meg.

 

A Fuel Cell Power Monitor (az üzemanyagcella teljesítményfigyelője) megosztja a vezetővel az üzemanyagcella és az akkumulátorcsomag állapotát, sőt az aktuális terhelést is. Ha az áramfelvétel kicsi, a műszerfalon megjelenített kék labda is kicsi, ellenben ha odalépünk a Clarity Fuel Cellnek, a labda is nőni kezd. Mindemellett említést érdemel az Internavi rendszer is, ugyanis megjeleníti a legközelebbi nyilvános hidrogénkutakat a navigációs rendszer térképén.

 

A fejlett kiegészítők sorában ott találjuk Smart Key rendszert (kulcsnélküli ajtónyitás és indítás, valamint „elő-légkondicionálás”) és a Honda prémium hifijét is. Utóbbi – a beépített 540 wattos erősítő segítségével – nem kevesebb, mint 12 hangszórót szólaltat meg, és kristálytiszta hangzással szórakoztatja az utasokat.

 

A továbbfejlesztett mosórendszer kevesebb folyadékot használ

Újdonság, hogy az ablakmosórendszer fúvókáit beépítették az ablaktörlőlapátokba, így hatékonyabb a tisztítás és kevesebb ablakmosó-folyadék fogy. A beépített fúvókák mindig optimális mennyiségű mosószert fecskendeznek az ablakra, méghozzá pont a lapát elé.

 

Magát a folyamatot két fúvókaszabályozó felügyeli, egyik a fecskendezés irányát, a másik a folyadék mennyiségét határozza meg. Ez a műszaki megoldás minimális vegyszerfelhasználással és mindig tiszta szélvédővel járul hozzá a takarékos, élvezetes és biztonságos autózáshoz. Hatékonyságából fakadóan 80 százalékkal javulhatnak a látási viszonyok, és a hagyományos mosórendszerekhez mérten csupán fele annyi a mosófolyadék-felhasználás.

 

*Az Apple CarPlay és Android Auto szolgáltatások a sajtóanyag kiadásakor Magyarországon még nem elérhető.