Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A továbbfejlesztett, nagy teljesítményű hajtómotor páratlanul nagy hatótávolsággal ruházza fel a Clarity Fuel Cell  modellt

A továbbfejlesztett, nagy teljesítményű hajtómotor páratlanul nagy hatótávolsággal ruházza fel a Clarity Fuel Cell  modellt

 

  • Ez a legnagyobb hatótávolságú nullemissziós jármű. Egy feltöltéssel kb. 650 km megtételére alkalmas (NEDC-szabvány szerint)

  • Erőteljes, továbbfejlesztett, 130 kW-os hajtómotor és új üzemanyagcellafeszültség-szabályozó (Fuel Cell Voltage Control Unit)

  • Cizellált, több lengőkaros hátsó futómű a kiváló menetkomfort és a könnyű kezelhetőség érdekében

 

A vadonatúj Clarity Fuel Cell a világ legfejlettebb hidrogénautója. Két üzemanyagtartályába nagyjából 5 kg hidrogén fér, ami kb. 650 km megtételére teszi alkalmassá (a Honda mérései alapján, NEDC-szabvány szerint).

{gallery}

Nagy teljesítményű hajtómotor

Komoly előrelépést jelent az újonnan fejlesztett VCU (Fuel Cell Voltage Control Unit, üzemanyagcellafeszültség-szabályozó) is, tudniillik 500 voltot biztosít a hajtómotor számára, és – a kevesebb cella ellenére - 30 százalékkal több energiát szolgálatat, mint az elődmodellnél alkalmazott egység.

 

Hogy a feszültségszabályozó (VCU) vékonyabb lehessen, újonnan fejlesztett, szilikonkarbid félvezetőket alkalmaztak, melyek négyszer magasabb váltófrekvencián dolgoznak, mint hagyományos társaik. Ezek a félvezetők sorozatgyártású járműnél most elsőként jutnak szerephez.

 

További érdekesség, hogy a hajtómotor legnagyobb percenkénti fordulatszáma eléri a 13 ezret, ami – a Honda üzemanyagcellás járműveit illetően – minden idők legjobb értéke. Komoly előrelépést értek el a forgatónyomatékot illetően is, tudniillik 17 százalékkal, 300 Nm-re nőtt a maximális érték, maximális teljesítménye pedig 130 kW, azaz 174 lóerő.

 

A legkifinomultabb élmény

A nagyobb teljesítmény és a magasabb maximális fordulatszám dacára a hajtómotor csendesebb és kifinomultabb, mint a korábbi Clarityé. Ráadásul több merevítést építettek be a mérnökök, tovább fokozva a merevséget és csökkentve a vibrációkat. Emellett az aszimmetrikus tekercsek számának megduplázásával a mágneses reteszhatást is jelentősen csökkentették, egyebek mellett ennek köszönhető, hogy gyorsulásnál lényegesen csendesebb az utastér.

 

A pilóta két vezetési üzemmód közül választhat. Az alapbeállításként kezelt Normal üzemmód nyugodt, kifinomult autózást tesz lehetővé minden helyzetben, ugyanakkor mindig készen áll a gyors teljesítményleadásra, és egyenletes teljesítményleadás jellemzi. Sportba kapcsolva vehemensebb a gyorsulás és nagyobb a teljesítmény, így még átütőbb a vezetési élmény, nem mellesleg erősebb a motorfék (egyúttal az energia-visszatáplálás).

 

Kisebb tömeg, jobb útfekvés

Súlycsökkentést elősegítő alumíniumpanelek szolgálnak például külső takaróelemként a motorház- és csomagtértető, az első sárvédők, valamint az oldalajtók esetében, az első segédkeretnél pedig présöntésű, üreges alumíniumnyúlványok is felfedezhetők - ez szintén világelső megoldás a Honda részéről. A teljes egészében alumíniumból készülő hátsó segédkeret nagy merevséget és pontosabb irányíthatóságot szavatol, nem mellesleg nagy terhelésnél is megőrzi az ideális súlyelosztást.

 

Hogy a megingathatatlan útfekvés és a kiváló menetkomfort egyaránt biztosított legyen, a Clarity Fuel Cell kifinomult, több lengőkaros hátsó futóművet kapott, méghozzá oldalanként öt-öt – kovácsolt alumínium – lengőkarral. Elöl MacPherson rendszerű felfüggesztést találni, üreges csonkállvánnyal, kovácsolt lengőkarral és nagy szakítószilárdságú, alumíniumból készülő kormányösszekötő-rudakkal.