Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Clarity Fuel Cell-el a hidrogéninfrastruktúra is fejlődik

A Clarity Fuel Cell-el a hidrogéninfrastruktúra is fejlődik

A Clarity Fuel Cell az első valódi, használatra kész, „hétköznapi” autósok számára is elérhető üzemanyagcellás modell az európai piacon, érkezésével párhuzamosan a hidrogéninfrastruktúra is fejlődik

 

  • A Clarity Fuel Cell európai bevezetése a Honda által meghirdetett Electric Vison stratégia fontos mérföldköve

  • Az üzemanyagcellás autók próbái fellendíthetik a töltőállomás-hálózat fejlesztését

  • A Honda 2022-ig több Clarity Fuel Cell-flottát is szolgálatba állít Európában

{gallery}

A Clarity Fuel Cell európai bevezetése a Honda által meghirdetett Electric Vison stratégia fontos része. Miként a 2017-es Genfi Autószalonon Katsushi Inoue, a Honda Motor Europe elnök-vezérigazgatójától elmondta, a márka legfőbb törekvése, hogy 2025-re az Európában eladott Hondák két harmadát villanymotor hajtsa.

 

Ezt bizonyítja a Clarity Fuel Cell bevezetése is, hiszen piaci megjelenése elősegítheti az üzemanyagcellás járművek elfogadását és elterjedését az öreg kontinensen. Amellett, hogy a felhasználók számára kézzel foghatóvá válik a konstrukció előnye, a töltőállomás-hálózat fejlődését is felgyorsíthatja.

 

Tekintettel a piaci igényekre, a Honda több bemutatóprojekteket is indít 2022-ig. Ezek keretein belül Clarity Fuel Cell-flották demonstrálják majd képességeiket Európában, valós körülmények között bizonyítva a fejlett hajtáslánc pozitív tulajdonságait.

 

A vállalat első üzemanyagcellás bemutatói 2005-ben, az FCX tesztelésével kezdődtek meg Európában. Ezt követte az FCX Concept leleplezése 2008-ban, majd a modell próbája a svédországi Gotland szigeten. Folytatásként 2009-ben az FCX Clarity két sorozatgyártású változata tette tiszteletét földrészünkön, hogy támogatást nyújtson a Clean Energy Partnership kezdeményezésnek Németországban, azaz bemutassa az üzemanyagcellás járművek működését és megannyi erényét.

 

Az új Clarity Fuel Cellek alkotta flották nemcsak a Honda iparági elsőségéről árulkodnak majd, hanem valóban megismertetik az embereket az új, jövőbe mutató technológiával. Mindemellett a Honda márkaszervizeinek dolgozói is megvizsgálhatják, így elkezdhetik a „barátkozást” a márka új alternatív hajtásláncaival.

 

A Honda részvétele az európai üzemanyagcellás projektekben a teljes régióban komoly löketet adhat a hidrogéntöltőállomás-hálózat fejlődésének. Erről árulkodik, hogy 2022-ig a jelenlegi hatról 55-re nő számuk.