Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Gyors és olcsó – megérkezett a Flybe

Gyors és olcsó – megérkezett a Flybe
Szerkesztő

Háromnegyed óra alatt London belvárosában!

 

A Flybe légitársaság érkezésével már minden irányból megközelíthetővé vált London. Ráadásul az áraik sem a fellegekben járnak!

 

 

Új járat egy új reptérre: Májustól még könnyebbé válik eljutni Londonba a Budapest Airportról, hiszen megérkezett a Flybe légitársaság, mely heti háromszor közlekedik, a délutáni órákban, kedden, csütörtökön és szombaton Southend repülőtérre. A menetrend pedig remek lehetőséget kínál citybreak (hosszú hétvégi) típusú utazásokhoz.

 

Kisebb gépek, kisebb reptér, nagyobb előnyök: A Flybe Embraer 195-ös gépekkel repül, melyek a szokásos Boeing és Airbus gépeknél valamivel kisebbek Ráadásul a járatok a Southend reptérre érkeznek, mely a London környéki kényelmesebb repterek közé tartozik, így az utazást követő reptéri tartózkodási idő is rövidebb, így hamarabb indulhatunk a főváros felé. Mivel a légikikötő a Temze torkolatánál fekszik, így a leszállás előtti látványért is megéri ide érkezni.

 

Titkos tipp – a Stratford Station: A Southendről nagyon könnyű bejutni Londonba, hiszen a repülőtér saját vasútállomással rendelkezik. A menetidő 45 perc a belvárosban található Liverpool street állomásig, de titkos tippként meg kell említeni a Stratfordot is, amely a vonal utolsó előtti állomása. Ide alig háromnegyed óra alatt elérhetünk, és az állomás közel fekszik a West Ham és a Whitechapel negyedekhez is. Mindkét körzetben olcsóbbak a szállások, mint a belvárosban és a látványosságok csak néhány percre vannak metróval. Persze mindez igaz a Liverpool streeti vasútállomás esetében is, de onnan a legfontosabb látványosságok már gyalogos távolságban vannak. Cserében viszont a szállások valamelyest drágábbak.

 

Bármi elérhető a Stratfordról: A Tower és a nulladik hosszúsági körről is ismert Greenwich könnyedén megközelíthető innen a földalattival. Ha a hosszú hétvégénken nem vetnénk meg egy igazi angol pub meglátogatásának gondolatát, akkor átszállás nélkül juthatunk el a Soho negyedbe. A Whitechapel negyedbe pedig egyébként is érdemes ellátogatni, és befizetni egy éjszakai Hasfelmetsző Jack túrára...

 

Csak a gépek szállnak el, nem az árak: A Flybe árai kedvezőek, hiszen egy irányba már 15 ezer forintért is találni jegyet. Szintén fontos megemlíteni, hogy a Southend reptér közel fekszik London keleti részéhez, ahol a legtöbb magyar él, így a rokonlátogatás is könnyebbé válik az új járatok segítségével.

{gallery}

 

Címkék