Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Még továbbra is keresik a régi, budapesti fotókat!

Még továbbra is keresik a régi, budapesti fotókat!

2017. május 14-ig meghosszabbították a „Budapest romantikája” fotópályázat leadási határidejét, továbbra is várják a még soha nem publikált családi fotókat. A Városliget Café által támogatott pályázatra eddig közel 100 fotó érkezett, amelyek a múlt század különböző évtizedeiben készültek, és emléket állítanak az egykori fővárosnak és lakosainak.

A pályázat célja, hogy minél több régi fotót gyűjtsön be Budapestről, bemutatva a főváros romantikáját, báját. A pályázatra – rendhagyó módon – nemcsak saját képekkel, hanem bármilyen, a pályázó birtokában lévő, XX. században készült fotóval lehet nevezni. A pályázatra beküldött képek bemutathatják a pezsgő társasági életet, a Városligetet, a kávéházi- és éttermi kultúrát, a főváros életképeit, építészetét, művészetét, fürdőit, sportéletét, egy korszak divatját, s tulajdonképpen bármely témakörbe illő felvételt, amely a nevező szerint illik a „Budapest romantikája” koncepcióhoz.

A pályázat zsűrizésében ismert szakemberek vesznek részt: Simonovics Ildikó (PhD) muzeológus (Nemzeti Múzeum), Dr. Saly Noémi muzeológus (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum), és a szellemes stílusáról ismert „urbanista”, Zubreczki Dávid újságíró.

A pályázat fődíja egy 100 000 Ft értékű voucher, mely felhasználható a Városliget Caféban. A további díjak 50 000, 40 000 és 25 000 forint értékűek.

A kiírásról részletesen tájékoztat a Városliget Café honlapja, valamint a legnagyobb pályázatfigyelő oldalak.

{gallery}