Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egészségtudatos életmódra ösztönöz Benkó Barbara hegyikerékpáros olimpikon

Egészségtudatos életmódra ösztönöz Benkó Barbara hegyikerékpáros olimpikon Egészségtudatos életmódra ösztönöz Benkó Barbara hegyikerékpáros olimpikon
Szerk Eszti

Játékos testnevelést tartott ma délelőtt egy budapesti iskolában Benkó Barbara, hegyikerékpáros olimpikon. A sportoló immáron harmadik alkalommal kereste fel a kispesti Ady Endre Általános Iskolát a Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programja keretében.

Jelenleg a világranglista tizenegyedik helyét elfoglaló Benkó Barbara ügyességi feladatokra épülő, játékos testnevelés órát tartott az intézmény növendékei számára. A diákok az előre meghatározott gyakorlatokat sorversenyszerűen hajtották végre, ennek köszönhetően sikerült némi izgalmat is csempészni a nem mindennapi testnevelés órába. A feladatokat követően a gyermekeknek rendhagyó, Benkó Barbarára és a hegyikerékpározásra épülő kvízkérdésekre kellett helyesen válaszolniuk. A tanulóknak minden kérdésnél legalább három megoldási lehetőség közül választhattak. A különleges óra végül oklevelek átadásával és emlék fotók készítésével ért véget.

Rendszeres edzéseim és versenyeim miatt ritkán jut időm ilyen lehetőségekre. Mégis fontosnak tartom, hogy részt vegyek a jövő egészségtudatos generációjának nevelésében, mert a személyes találkozások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy megszerettessük a különféle sportokat és a rendszeres mozgás örömét a gyerekekkel” – jegyezte meg Benkó Barbara, hegyikerékpáros olimipkon, aki eddig összesen 27 magyar bajnoki aranyérmet szerzett a kerékpározásban, különféle kategóriákban.

Barbara pilisvörösvári lakosként az elmúlt egy évben legalább háromszor kereste fel ugyanazt, a tőle legalább 2-3 órányi autóútra található intézményt. Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert rendkívüli módon lenyűgöz minket, hogy fiatal kora ellenére mennyire fontosnak tartja a gyerekek egészségtudatos nevelését” – hangsúlyozta a látogatás kapcsán Aranyi Péter, a Bajnokok Útja Alapítvány sajtószóvivője.

 

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány korábban összesen 12.000 eurót szavazott meg a Bajnokok Útja Alapítvány programjának támogatására. A támogatást az Alapítvány bizottsága két évre elosztva ítélte oda, eszerint idén 8.000 eurót utal át a Bajnokok Útja Alapítvány számára, a fennmaradó 4.000 eurót pedig az alapítvány 2017. évi munkájának támogatásához biztosítja.

 

A szervezetet a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina hozta létre 2013 februárjában. A Bajnokok Útja Alapítvány – ahogy a neve is jelzi – kiemelt küldetése, hogy segítse a jövő bajnokait céljaik kitűzésében és álmaik megvalósításában, illetve, hogy előmozdítsa az egészségtudatos életmód elterjedését a mindennapi életben. Az alapítvány munkájában többek között olyan neves sportolók vállalnak aktív szerepet, mint a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán, a többszörös magyar válogatott kézilabdázó és olimpiai negyedik helyezett Fazekas Nándor, a londoni olimpikon Benkó Barbara, valamint az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Tamás.

 

Címkék