Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Pótlóbusz jár a 42-es villamos helyett május közepétől június közepéig felújítási munkák miatt

Pótlóbusz jár a 42-es villamos helyett május közepétől június közepéig felújítási munkák miatt

2017. május 13-tól (szombattól) várhatóan június 11-ig (vasárnapig) a 42-es villamos helyett annak teljes vonalán pótlóbusz közlekedik, mert az Ady Endre úti vonalszakaszon a Hunyadi utca és a Kossuth Lajos utca között június 9-ig villamospálya-felújítási munkákat végeznek, június 10-11-én pedig a Kispesti Városünnep rendezvényt tartják. A felújítási munkák idejére az Ady Endre utat és több környező utcát is egyirányúsítanak. Az Ady Endre út forgalmának korlátozása miatt módosul a 68-as, a 148-as és a 151-es busz útvonala is.

 

Közlekedés a 42-es villamos vonalán

Május 13-án (szombaton) az első járatindulástól június 11-én (vasárnap) az utolsó indulásig a 42-es vonalon pótlóbusz közlekedik a villamosok helyett Kispest, Tulipán utca és a Határ út M között, 42-es jelzéssel.

 

Május 13-a és június 9-es között a Határ út M felől Kispest, Tulipán utca felé tartó pótlóbusz a Ferde utca–Ady Endre út–Hunyadi utca–Esze Tamás utca–Kossuth Lajos utca–Ady Endre út–Vas Gereben utca–Tóth Árpád utca–Tulipán utca–Ady Endre út útvonalon közlekedik, az alábbi megállóhelyek érintésével:

 • Határ út M: a Ferde utcában a 123-as autóbusz végállomását követően,
 • Corvin körút: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Hungária út: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Batthyány utca: az Esze Tamás utcában a Batthyány utca kereszteződése előtt,
 • Kossuth Lajos utca: az Esze Tamás utcában a Kossuth Lajos utca kereszteződése előtt,
 • Ady Endre út: a 68-as autóbusz megállóhelye,
 • Vas Gereben utca: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Kispest, Tulipán utca: a 42-es villamos végállomása.

 

Május 13-a és június 9-es között a Kispest, Tulipán utca felől a Határ út M felé tartó pótlóbusz az Ady Endre út–Mátyás király utca–Üllői út útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

 • Kispest, Tulipán utca: a 42-es villamos végállomása,
 • Vas Gereben utca: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Kossuth Lajos utca: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Templom tér: a 68-as autóbusz megállóhelye,
 • Hungária út: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Corvin körút: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Határ út M: a 99-es autóbusz megállóhelye az Europark előtt,
 • Határ út M: a 914-es, a 914A, a 950-es, a 950A és a 999-es autóbusz megállóhelye az Üllői úton, az 50-es villamos végállomása mellett.

 

Június 10-én és 11-én Kispest önkormányzata Városünnep elnevezéssel rendezvényt tart, az Ady Endre út forgalmának korlátozásával. Az ünnepség alatti pontos forgalmi rendről a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

 

További változások a kapcsolódó buszjáratok vonalán

Az Ady Endre út forgalmának korlátozása miatt május 13-án (szombaton) az első járatindulástól június 9-én (pénteken) az utolsó indulásig módosul az ott közlekedő buszjáratok útvonala is, az alábbiak szerint.

 

68-as autóbusz

A Kispest, Vas Gereben utca felé tartó 68-as autóbusz a Báthory utca és a Kossuth Lajos utca közötti szakaszon a Báthory utca–Esze Tamás utca útvonalon halad, ezért nem érinti a Templom tér és a Kossuth Lajos utca megállóit. A terelt vonalszakaszon a 68-as buszra az ideiglenes Batthyány utca megállóban (az Esze Tamás utcában a Batthyány utca kereszteződése előtt), majd a szintén ideiglenes Kossuth Lajos utca megállóban (az Esze Tamás utcában a Kossuth Lajos utca kereszteződése előtt) lehet felszállni.

 

Az Akadémiaújtelep, 525. tér felé közlekedő buszok útvonala nem változik.

 

148-as autóbusz

A Csepel, Soroksári rév felé tartó 148-as autóbusz a Báthory utca és az Ady Endre út között a József Attila utca–Hunyadi utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az Ady Endre út (Báthory utca) megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 148-as buszra az ideiglenes Ady Endre út/Hunyadi utca megállóban (a Hunyadi utcában az Ady Endre út kereszteződése előtt) lehet felszállni.

 

A Kőbánya-Kispest M felé tartó 148-as autóbusz az Ady Endre út és a Simonyi Zsigmond utca között a Hunyadi utca–Üllői út útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Kisfaludy utca megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 148-as buszra az ideiglenes Ady Endre út/Hunyadi utca megállóban (a Hunyadi utcában az Ady Endre út kereszteződése után) lehet felszállni.

 

151-es autóbusz

A Csepel, Határ utca felé tartó 151-es autóbusz a Báthory utca és a Hunyadi utca között a Báthory utca–Esze Tamás utca módosított útvonalon közlekedik, azonban megállóhelyei nem változnak.

 

A Kőbánya alsó vasútállomás felé tartó 151-es autóbusz a Hunyadi utca és a Kisfaludy utca között az Áchim András utcán át közlekedik, ezért nem érinti az Ady Endre út (Hunyadi utca) megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 151-es buszra az ideiglenes Esze Tamás utca megállóhelyen (a Kisfaludy utcában az Esze Tamás utca kereszteződése után) lehet felszállni.

 

Forgalomkorlátozások a közúti közlekedésben

A BKK kéri az autósokat, hogy a felújítási munkák ideje alatt, május 13-a és június 9-e között fokozott figyelemmel vezessenek az Üllői út–Hunyadi utca–Mészáros Lőrinc utca–Kossuth Lajos utca által határolt területen, mert jelentősen változik a környék forgalmi rendje:

 • az Ady Endre utat a Kossuth Lajos utca és a Hunyadi utca közötti szakaszon a Határ utca irányába egyirányúsítják;
 • a Hunyadi utcát az Ady Endre utca és az Áchim András utca közötti szakaszon Pesterzsébet felé egyirányúsítják;
 • a Kisfaludy utcát az Áchim András utca és az Ady Endre út közötti szakaszon az Ady Endre út irányába egyirányúsítják;
 • a Báthory utca haladási iránya az Ady Endre út és az Esze Tamás utca közötti szakaszon megfordul, Pesterzsébet felé lesz egyirányú;
 • a Hunyadi utcában a József Attila utca és az Ady Endre út közötti szakaszt kétirányúsítják.

 

A BKK Pesterzsébet felől Kőbánya felé a Hunyadi utca–Áchim András utca–Kisfaludy utca útvonalat, Kőbányáról Pesterzsébet felé a Báthory utca–Esze Tamás utca–Hunyadi utca útvonalat ajánlja. A városhatár felé az Ady Endre út helyett az Üllői utat érdemes választani.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

 

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, afutar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 

kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

 

Budapest, 2017. május 9.

Budapesti Közlekedési Központ