Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tánccipőket fel, a Dürer Kertbe érkezik az Operators

Tánccipőket fel, a Dürer Kertbe érkezik az Operators Tánccipőket fel, a Dürer Kertbe érkezik az Operators
  • 2017. 05. 19.


A kanadai Dan Boeckner neve már ismerősen csenghet a Wolf Parade vagy a Handsome Furs kapcsán, most pedig új zenekarával, a szintetizátor vezérelte Operators-zal tér vissza Budapestre, június 7-én a Dürer Kertbe. Tánccipőket fel! 
Dan Boeckner neve legtöbbünknek a Wolf Parade kapcsán lehet ismerős, új projektjében, az Operators-ban azonban a gitárt szintetizátorokra cserélte. Nem meglepő: Boeckner eklektikus zenei ízlése és az elektronikus zene iránti szenvedélye nem újdonság, ha végigjárjuk azt a zenei utat, ami a Wolf Parade-be megvásárolt első szintetizátorától, a Handsome Fursben elhatalmasodott, erős digitális hangokon át elvezet az Operators szintik uralta világához. Az eredmény lüktető szintipop, a computer szintetizátor hangok helyett vaskos analóg hangzás és igazi, dance ütemek uralta melódiák. 
Nem csoda, hiszen tavaly megjelent Blue Wave című lemezüket a semmi közepén, az Ontario déli részén rögzítették egy öreg, az 1850-es évekből fennmaradt pajtában. Így született ez a sötét, mégis pezsgő lemez, mellyel tavaly ősszel már megtáncoltatták a budapesti közönséget, most pedig Dan Boeckner és csapata június 7-én visszatér a Dürer Kertbe. 

http://operatorsmusic.com/ https://www.facebook.com/theoperatorsmusic/
Blue Wavehttps://youtu.be/_u9GLyaWgXg Bring Me The Head:https://operatorsband.bandcamp.com/track/bring-me-the-head 
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/290261498092324/?fref=ts 
 

Címkék