Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Elsők között találkoztunk az új Nissan Micrával

Elsők között találkoztunk az új Nissan Micrával Elsők között találkoztunk az új Nissan Micrával Elsők között találkoztunk az új Nissan Micrával Elsők között találkoztunk az új Nissan Micrával
  • 2017. 06. 08.

Április végén ülhettem be az új Nissan Micrába egy sajtóbemutatón Pozsonyban. Nem vagyok rendszeres látogatója az ilyen rendezvényeknek, mert mindig Pisti megy, ha éppen nincs más dolga, de most volt. Nekem jutott tehát a feladat, hogy nézzem meg, fotózzam körbe az autót és szedjek össze róla minden információt, amit csak lehet. Nem szeretnék most ide sajtóanyagokat, technikai adatokat bemásolni, inkább csak röviden a tapasztalataimat írnám le, mert nagy meglepetést okozott az autó. Bevallom. a negyedik generációs Nissan Micrát látva és régebben vezetve nem számítottam semmi jóra ettől az autótól sem, de már az új karosszéria látványa megfogott. Lényegesen hosszabb az autó mint elődei, szélesebb is a kerekek elhelyezkedése és belül is tágasabb, kényelmesebb. Persze magam mögé nem tudtam egyszerűen beülni a hátsó ülésre, de ez talán a 185 centis magasságomnak köszönhető. 

"Az új, kifejező dizájnt, a minőségi belteret és a vezetési élményt szem előtt tartva készítették az autót" - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Nos, ezt valóban sikerült is egészen jól összerakniuk és ehhez jön még, hogy teljesen egyedire szabható kinézettel rendelhető az új Micra, ugyanis 125 különböző designból válogathat aki ilyen autót szeretne. Ráadásul a LED-es nappali menetfény és a tetőspoiler is alapfelszereltség az autónál.

Persze nem csak a külsőben változott az autó, technikai újításokból is akad bőven, ilyen például az aktív kormánykerék visszatérítés, amely segít a sofőrnek egy-egy kanyarodás után kényelmesen egyenesbe hozni az autót, vagy a sávelhagyás asszisztens, ami finom fékezgetéssel tereli vissza a sávba az autót úgy, hogy közben nem avatkozik bele a kormányzásba. Ha ezt a funkciót kikapcsoljuk, a sávelhagyás figyelmeztető akkor is működik, a kormánykerék alsó részébe szerelt vibromotor jelzi, hogy indexelés nélkül próbálunk sávot váltani. Ez mondjuk engem zavart egy kicsit, mert hangos a motor és még az utasok is jól hallják, de ha a biztonságot tartjuk szem előtt, mindenképp hasznos és megszokható jó tulajdonság is lehet.

A BOSE Personal hifi, ami 6 hangszóróval rendelkezik, ebből kettő a vezetőülés fejtámlájába van beszerelve, csak a Tekna, vagyis a legmagasabb felszereltségben érhető el.

A pörgős, kilencven lovas kisautó, a 900 köbcentivel és a turbóval olyan jól sikerült, hogy magam is meglepődtem mire képes a bestia. A szélesebb futómű, az áramvonalas kialakítás és a légterelő rendszer is segíti az autó kormányozhatóságát, így azt hiszem, határozottan nem nevezhető többet "női autónak" a Micra.

Annyira nem, hogy már nagyon várom, mikor jut el hozzánk a szokásos hosszabb próbára, mert #tesztalelkemindennek......