Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

IT

Eséssel reagált a Dell árfolyama a negyedéves adatokra

Eséssel reagált a Dell árfolyama a negyedéves adatokra

Veszteséggel zárta a Dell Technologies amerikai információtechnológiai konszern az idei pénzügyi éve május 5-én zárult első negyedévét - derül ki a vállalat honlapján csütörtökön közzétett közleményből.

    A Dell idei üzleti évének első negyedévében 17,8 milliárd dollár bevételt ért el, amely 46 százalékkal felülmúlta az előző év azonos időszakában elért 12,24 milliárd dolláros forgalmat. A jelentős emelkedés döntően az EMC akvizíciójának tudható be.


    A Texas állambeli vállalat adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 1,567 milliárd dollár lett, 144 százalékkal kedvezőbb, mint a tavalyi üzleti év első negyedévében.


    A Michael Dell által 1984-ben alapított vállalat ugyanakkor az EMC adattároló megoldásokra szakosodott vállalat felvásárlása folytán felmerült költségek miatt a negyedévet 1,38 milliárd dollár nettó veszteséggel zárta.


    A hagyományos személyi számítógépek piacán a Dell az idei első negyedéves adatok alapján a HP Inc. és a Lenovo után a harmadik helyen állt 9,573 millió PC eladásával. A cég eladásait 6,2 százalékkal növelte, piaci részesedése pedig 15,0 százalékról 15,9 százalékra emelkedett. 


    A Dell Technologies Inc. részvényárfolyama csütörtök délután fél hat előtt 3,51 százalékos mínuszban, 65,45 dolláron állt a New York-i tőzsdén.

Címkék