Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Koncertek és családi programok az idei Gönci Barack Vigasságon - Az eseményről a Sztráda Rádió élőben tudósít

Koncertek és családi programok az idei Gönci Barack Vigasságon - Az eseményről a Sztráda Rádió élőben tudósít

A barackból készült finomságok mellett koncertekkel, gyerek- és családi programokkal, tánccal, valamint hasznos előadásokkal várják az érdeklődőket a 6. Gönci Barack Vigasságon július 1-jén és 2-án Boldogkőváralján.

    A gönci barack a Zempléni-hegység lankáinak jellegzetes gyümölcse, amelyet ezen a két napon sokféle formában kóstolhatnak meg az érdeklődők. Lesz barackpálinka, baracklekvár, barackos gombóc és barackszörp is - hangsúlyozta Czakó Mónika, az esemény ötletgazdája és főszervezője a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.


    A családoknak is szóló fesztiválon a gyerekek a koncertek mellett kézművesfoglalkozásokon vehetnek részt az egész napos játszóházban: nemezelhetnek, dolgozhatnak újrahasznosított anyagokkal és megismerkedhetnek a tűzzománc készítésével, de gyerek mesemondók is szórakoztatják a közönséget. 


    A programok a Pálinkaház udvarán és a várban lesznek, a két helyszín közt gumikerekű kisvasút szállítja a vendégeket.


    Havas Dóra gasztroblogger barackból készült finomságai mellett az Anyukám mondta étterem különlegességeit, a Sárga Borház grillezett ételeit és az Aranygombos Fogadó kínálatát is megkóstolhatják az érdeklődők. 


    A látogatók tizenhatféle pálinka közül válogathatnak, amelyek válogatott nemes és vadgyümölcsből készültek. 


     A rendezvényen fellép mások mellett a Magna Cum Laude, ByAlex, Hobo, valamint Szalonna és Bandája is, a Sztráda Rádió pedig egész napos élő műsort szolgáltat a helyszínről. 


     Czakó Mónika felidézte: ezen a vidéken 1960-as években indult el a gyümölcs nemesítése és termesztése. Ma a gönci termővidéken 250 hektáron termelnek több mint tízféle barackot, magyar és francia fajtát egyaránt.


 

Címkék