Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Erre érdemes figyelni az autóval nyaralni indulóknak

Erre érdemes figyelni az autóval nyaralni indulóknak Erre érdemes figyelni az autóval nyaralni indulóknak Erre érdemes figyelni az autóval nyaralni indulóknak

 

  • Az ORFK-OBB, a Continental Hungaria Kft. és a Magyar Autóklub közös vezetéstechnikai napot szervez az autósok számára

  • A szervezők célja felkészíteni az autósokat a biztonságos közlekedésre a nyári időszakban

  • A nyaralási szezonban előforduló megnövekedett terhelés esetén fokozottan ügyeljünk az abroncsok megfelelő állapotára

{gallery}

A következő hetekben nagyon sokan indulnak útnak nyaralni autóval. Az ORFK-OBB, a Continental Hungaria Kft., valamint a Magyar Autóklub figyelemfelkeltő akcióval szeretné felhívni az autósok figyelmét a biztonságos közlekedésre. Ennek érdekében július 2-án közös vezetéstechnikai tréninget szerveznek. A rendezvény részleteit ma délelőtt, közös sajtótájékoztatón jelentették be a szervezők.

Az egyenruhások mától várhatóan jövő hét szerdáig Budaörsön, Érden, Szigetszentmiklóson, Szentendrén és Gödöllőn ellenőrzik az autósokat kiemelt figyelmet fordítva a gumiabroncsok állapotára. A vezetéstechnikai tréninget azon autósok számára szervezik, akiket ellenőrzés alá vontak az agglomerációs helyszíneken és velük szemben intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel.

Cél a baleset-megelőzés

„Az ellenőrzések célja, hogy felhívjuk a figyelmet az évszaknak megfelelő, optimális profilmélységgel rendelkező gumiabroncsok használatára” – jegyezte meg Kiss Csaba r. alezredes, ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési Osztály vezetője.
Hozzátette: a gumiabroncsok hatóságilag előírt minimális profilmélysége 1,6 milliméter, de a nyári abroncsok esetében minimum 3 milliméter mondható optimálisnak. Ezért az ennél kisebb profilmélységgel rendelkező gumiabroncsok cseréjéről időben szükséges gondoskodni. Azok az ellenőrzésen átesett autósok, akiknél mindent rendben találtak a rendőrök, ingyenes, vezetéstechnikai tréningre jogosító vouchert kapnak ajándékba.

A 20 ezer forint értékű képzést a Magyar Autóklubnál történő előzetes regisztráció után lehet igénybe venni. „Az újpesti tanpályánkon megvalósuló nyári vezetéstechnikai napon az autósok instruktorok segítségével megtanulhatják, hogyan nyerjék vissza uralmukat a nedves úton megcsúszó autó felett optimális profilmélységgel és nyomással rendelkező gumiabroncsokkal” – hívta fel a figyelmet Dr. Hatala József, a MAK elnöke.

Használjunk évszaknak megfelelő abroncsot!

A nyári gumiabroncsok összetételükből adódóan jobb tapadást biztosítanak nyári körülmények között, mint a téli abroncsok, amelyek nem megfelelőek nyári körülmények között: balesetveszélyesek és károsíthatjuk azokat a nyári használatukkal. Éppen ezért javasolt a melegebb >>>

 

 

Címkék