Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tematikus túraállomásokkal gazdagodik Budapest a vizes világbajnokság után

Tematikus túraállomásokkal gazdagodik Budapest a vizes világbajnokság után
  • 2017. 07. 01.

Hajóval is megközelíthetőek lesznek a versenyhelyszínek a vizes világbajnokságon. A MAHART PassNave és a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. bemutatták azt a 12 db új MAHART kikötőt amelyek a 17. FINA Világbajnokságra készültek el. A kikötőket történelmi hajóbemutatókra használják majd a világverseny után. A hajókon ingyen utazhat minden olyan néző, aki napijeggyel rendelkezik valamelyik versenyre, ráadásul a MÜPA és a BME előtt parkolókat térítésmentesen használhatják.

A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nkft. és a MAHART PassNave együttműködésének eredményeképp biztosított a világesemény alatti hajós közlekedés. A gyorsjáratú hajók, a 20 percenként járó körjáratok, valamint 12 db kikötő együttesen enyhíti majd a világesemény alatti közúti közlekedés forgalmát.

{gallery}

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár elmondta – „A világeseményre közel 2500 sportolót várnak. A MAHART PassNave feladata az, hogy a világbajnokság alatt, vendégek, turisták és sportolók minden hajós szolgáltatással maximálisan elégedettek legyenek.” Az államtitkár hozzátette: „Ezek a beruházások és fejlesztések, nem kizárólag a Világbajnokságot fogják szolgálni, a világesemény után idegenforgalmi szempontból is gazdagítják a fővárost.”

Szántó Éva, a Bp2017 kft. ügyvezetője köszöntőbeszédében dicsérte a dunai környezetet, hozzátette – " A MAHART együttműködés nagy segítség a világeseményre érkezőknek, hiszen egy olyan tömegközlekedési lehetőséget biztosítunk mindenki számára, mellyel több versenyhelyszínt kapcsolunk össze. Ennek értelmében a VB ideje alatt zökkenőmentesen tudnak a nézők, sportolók és turisták eljutni a helyszínekre, szurkolói zónákra.”

Spányik Gábor, a MAHART ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a FINA VB eseményre megújult kikötők és hajók, a verseny hajós logisztikájának zökkenőmentes kiszolgálása mellett hosszútávon is a hazai turizmust fogják szolgálni. Az évi 300.000 vendég a felújított hajókat és kikötőket rendkívül pozitívan fogadta, legyen szó az új ülésekről, az utastájékoztató egységről, vagy az ingyenesen használható wifi rendszerről.

Varga Csaba, a Bp2017 Nkft. üzemeltetési- és logisztikai menedzsere hozzátette, hogy a meglévő infrastruktúra segítségével a világeseményre napijegyet váltó nézők ingyenesen vehetik igénybe a MÜPA és a BME előtt parkolókat és térítésmentesen utazhatnak A fejlesztéseknek köszönhetően tehermentesítjük a Duna Aréna környezetét, a menetrendszerinti hajójáratokat.


 

A sajtótájékoztatón résztvevők megtekinthették azokat a kikötőket, melyek segítik a VB-re érkezők közlekedését. A kiszolgálásban részt vesz 4 db kikötő a Dagály-beruházás területén, 3 db kikötő a Margitszigeten, 2 db kikötő a Vigadó térnél, 1 db kikötő a Batthyány térnél, 1 db a Műszaki Egyetemnél és a MÜPA épülete előtt is.

A kikötőket a vizes világbajnokság után is hasznosítják. Egy részük a továbbiakban a budapesti és Dunakanyar menetrendi járatok kiszolgálásában vesz majd részt, másik részéből egy tematikus történelmi hajóbemutatót alakítanak ki. A tematikus túra indulópontja a Vigadó téren található Kossuth Múzeumhajó, és a Parlament előtt megtalálható Lajta monitor hajó. A túra útvonalának folytatásaként a további hajók kiállításához az Olimpiai parknál, a Margitszigeten és a Dagály-beruházásnál létesülő kikötők fognak helyszínül szolgálni.

 

Címkék