Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Csúnyán búcsúzott a Vasas

Csúnyán búcsúzott a Vasas

A Vasas elbúcsúzott a labdarúgó Európa Ligától, miután a selejtező első fordulójának hazai visszavágóján 3-0-ra kikapott a Beitar Jerusalem gárdájától. Az izraeli csapat kettős győzelemmel, 7-3-s összesítéssel lépett tovább.

    Az idegenbeli találkozóval ellentétben az angyalföldi gárda - amely legutóbb 2000-ben léphetett pályára a második számú európai kupasorozatban - ezúttal csak a mérkőzés egyes szakaszaiban tudott nyomást gyakorolni ellenfelére, de gólhelyzetbe akkor is ritkán került. Az összecsapás döntő részében a korán vezetést szerző vendégek akarata érvényesült.

    Európa Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Vasas-Beitar Jerusalem (izraeli) 0-3 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Fabio Verissimo (portugál)
    gólszerző: Ezra (10., 61.), Varenne (91.)
    sárga lap: Burmeister (17.), Vaskó (73.), illetve Vered (31.), Heister (43.), Kleyman (50.), Mori (53.)
    továbbjutott: a Beitar Jerusalem, kettős győzelemmel, 7-3-s összesítéssel.
    Vasas:   Nagy - Burmeister, Vaskó, Risztevszki - Kleisz, Vida, Murka (Szivacski, 68.), Hangya - Kulcsár, Pavlov, Remili (Ádám, 72.)
    Beitar Jerusalem:  Kleyman - Conte, Kahila, Mori, Heister - Claudemir, Keltjensz, Sabo - Vered (Varenne, 82.), Sekter (Benajun, 74.), Ezra (Paulino, 62.)

    A bajnoki bronzérmes angyalföldiek rögtön a kezdés után támadólag léptek fel - szabadrúgás után még kapufájuk is volt -, a 10. percben mégis az ellenfél jutott vezetéshez. Nagy Gergely hiába védett büntetőt, a vendégek a gyorsan elvégzett szöglet után a rövidsaroknál lövőhelyzetbe kerültek, Hen Ezra pedig három védő gyűrűjéből is ki tudta lőni a bal alsó sarkot. A szünetig lendületes játékot láthattak a nézők - a Vasas kezdeményezett, a Beitar Jerusalem a kontrákra épített -, így mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, az eredmény azonban nem változott.


    A második játékrészben igyekezett a Vasas, de gólt megint a védelmüket jól megszervező vendégek szereztek. A 61. percben ismét Ezra volt szemfüles, és használta ki gyorsaságát. A folytatásban a jeruzsálemiek fegyelmezetten visszazártak a térfelükre és átadták a kezdeményezést a Vasasnak, amely azonban nem tudott élni a lehetőséggel. A betömörülő izraeli védelemmel szemben ígéretes lövőhelyzetet sem tudtak kialakítani az angyalföldiek, a vendégek viszont a ráadás első percében egy bedobás után újabb gólt szereztek, így még meggyőzőbbé tették a sikerüket.

Címkék