Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel - összesítésben 3-0-val - jutott tovább a Ferencváros a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójából, miután a csütörtöki, idegenbeli visszavágón 1-0-ra nyert a lett Jelgava együttese ellen.

    Egy félidőn át irányította a mérkőzést a Ferencváros, amely a szünet előtt szerzett vezetést. A kétgólos hazai siker után ez a minimális előny bőven elégnek bizonyult a továbbjutáshoz.

    Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
FK Jelgava (lett)-Ferencváros 0-1 (0-1)
Jelgava, v.: Muntean (moldovai)
    gólszerző: Priskin (37.)
    sárga lap: Alhinho (32.), Oss (80.), illetve Gorriarán (41.), Botka (72.), Moutari (80.), Leandro (84.), Koch (87.)
    továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel.
    FK Jelgava:  Ikstens - Slampe, Oss, Redjko, Klimasevics - Alhinho (Lazdins, 88.), Bakmaz (Razulis, 69.) - Jaudzems (Grigaravicius, 57.), Kluskins, Kauber - Ledesma 
    Ferencváros:  Dibusz - Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka (Csernik, 75.) - Gera (Hajnal, 75.), Gorriarán - Varga R. (Rui Pedro, 71.), Bőle, Moutari - Priskin

    A Ferencváros az első félidő első felében meddő mezőnyfölényben játszott, veszélyes helyzetet sokáig nem tudott kialakítani. A 27. percben Bőle Lukács szólója és centerezése után csak a kapufa mentette meg a házigazdákat az öngóltól, utána viszont már nagyon érett a vendégek vezető találata. Erre a 37. percig kellett várni, amikor Priskin Tamás ismétlése után már a kapu jobb oldalában kötött ki a labda.


    A második félidőben a játék a pálya közepére koncentrálódott. A hazaiak igyekeztek letámadni, a szerzett labdákkal pedig akciókat indítani. Ennek eredményeként az első felvonással ellentétben már helyzeteik is adódtak. A ritmusukat veszítő ferencvárosiaknak kevésbé tetszett ez a stílus, ráadásul sok technikai hibát követtek el. A vezetésük azonban így sem forgott veszélyben, miként a továbbjutásuk sem.


    A ferencvárosiak a selejtező második fordulójában valószínűleg a dán Midtjyllanddal találkoznak majd, amely az első felvonást hazai pályán 6-1-re nyerte meg az északír Derry City ellen.

Címkék