Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Él a 1353-as adományvonal - folytatódik a pénzadománygyűjtés a viharkárosultak számára

Él a 1353-as adományvonal - folytatódik a pénzadománygyűjtés a viharkárosultak számára
Szerkesztő

Megérkezett az Ökumenikus Segélyszervezet első szállítmánya Megyaszóra
 

Ma megérkezett az Ökumenikus Segélyszervezet első tetőfedőanyag szállítmánya a júniusban súlyos vihar- és jégkárokat szenvedett Megyaszóra. A segélyszervezet felmérései és koordinációs egyeztetései után az önkormányzattal együttműködve fogja átadni az adományt a károsultak számára. A bitumenes hullámlemez, rögzítő szeg és tetőléc lepakolása közben elhangzott, hogy az eddig megvásárolt adomány a 1353-as adományvonalra érkezett pénzadomány felajánlásokból, a Vodafone Humanitárius Alap támogatásából és az MTVA Maradj Talpon! című műsorában Bényi Ildikó műsorvezető által nyert és a segélyszervezetnek felajánlott összegből történt meg. A mai segélyszállítmány értéke 3,2 millió forint.

Hajdú Istvánné, Megyaszó polgármestere elmondta, hogy a település 767 ingatlanából 545 sérült meg. Bár többen vannak, akik saját erőből nekifogtak a károk helyreállításának és félig vagy egészen be is fejezték azt, nagyon sokan vannak, akiknek nincs lehetősége, módja, hogy biztonságos tető alá kerüljön segítség nélkül.

Nagy Ákos az Ökumenikus Segélyszervezet Nemzetközi Fejlesztési és Humanitárius Igazgatóságának regionális koordinátora hangsúlyozta, hogy annál többet tudnak segíteni, minél többen hívják a 1353-as adományvonalat, vagy adományoznak online illetve átutalással. Ha érkezik adomány, akkor tudnak további segélyszállítmányokat hozni a bajbajutottaknak.

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet továbbra is adománygyűjtő felhívással fordul a lakossághoz, hogy minél több családnak tudjon segítséget nyújtani!
A pénzadományokat július végéig a 1353-as adományvonalon (250 forint/hívás),
www.segelyszervezet.hu oldalon és a 11705008-20464565-ös számlaszámán pedig folyamatosan fogadja a karitatív szervezet.
A közleményrovatban a „Viharkárok” megjelölést kell feltüntetni.

Címkék