Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A folt idén nyáron sem divat – mosási tippek nem csak profiknak

A folt idén nyáron sem divat – mosási tippek nem csak profiknak
Szerk Eszti

 

Ahogy egyre javul az idő, mi is egyre szívesebben bújunk színesebb, világosabb holmikba, így a nyári ruhadarabok is előkerülnek téli rejtekhelyeikről. A lenge ruhák, fehér shortok azonban korántsem problémanetesek, ha folteltávolításról van szó, de egy kis odafigyeléssel még hosszú évekig élvezhetjük kedvenc darabjainkat.

A nyár sokunk számára számtalan kellemes programlehetőséggel kecsegtet: egy baráti bográcsozás vidéken, sajtos-tejfölös lángosozás a Balaton partján, szabadtéri koncerthegyek-fesztiválok, de biztosan jó néhány postaládában pihen már egy-két esküvői meghívó is. Bármelyik esemény is áll közelebb a szívünkhöz, egy biztos, a legjobb formánkat szeretnénk hozni.

Azonban a sok kellemes programlehetőség bizony sok kellemetlen pillanatot is tartogathat, hiszen foltok tömkelege jelent veszélyt legjobb darabjainkra. Étel, ital, izzadtság- vagy dezodor foltok, sár, fű és persze a nagy melegben szétkenődött smink. Na de mit lehet tenni, ha már bekövetkezett a baj?

{gallery}

Mosási tippek nem csak profiknak

Fehér ruháknál kerüljük a hagyományos fehérítők használatát, ugyanis ezek sárgítják az anyagot.

Azt is kevesen tudják, hogy nem érdemes közvetlen napfényen szárítani ruháinkat. Természetes dolog, hogy az erős napfény kiszárítja és roncsolja a bőrünket, ez a textilekre is igaz. Kímélhetjük az anyagot, ha mosás előtt kigomboljuk a ruha gombjait, tisztító helyett otthon mosunk, és a hagyományos vasaló helyett a gőzvasalót választjuk.

Bébiétel vagy vér esetében először hideg vízzel öblítsük ki a ruhadarabokat, mielőtt megkezdenénk a mosást. A kávé-, gyümölcslé-, sár-, vagy vörösbor foltot ne hagyjuk megszáradni, vízzel tartsuk nedvesen, amíg hazaérünk, és meg tudjuk kezdeni a kezelést. Sárfolt esetén csapvízzel távolítsuk el, amit lehet, majd közvetlenül kezeljük elő. A ketchup foltot ne nyomkodjuk, vagy itassuk át, hanem azonnal öblítsük ki csap alatt.

Vanish Gold termékcsalád – 100 féle foltra kínál gyors és hatékony megoldást

A Vanish Gold Oxi Action termékcsalád - legyen az por vagy folyadék - szinte minden folt vészhelyzetet megold. Összetételének köszönhetőn annyira erőteljes, hogy egyes foltokat akár már 30 másodperc alatt eltávolít, és több mint 100 féle foltra kínál hatékony megoldást. A beszáradt – akár 7 napos – foltokkal is könnyedén elbánik.*

Színes ruhákhoz használjuk a pink színű Vanish Gold termékeket! A fehér ruhákhoz pedig a Vanish Gold Oxi Action fehérítő és folteltávolító – fehér színű termékcsalád – a legjobb választás, ami nem csak a foltokat segít eltávolítani, de akár három árnyalattal fehérebbé varázsolja fehér ruháinkat már az első mosás után. **

A gyors és hatékony eredmény elérése érdekében mindig kövessük a Vanish Gold csomagolásokon található utasításokat! A termékeket ne használjuk gyapjú, selyem illetve bőr anyagokhoz, fényes vagy burkolt felületen – pl. fa, fém stb. Így ruhatárunkat biztonságban tudhatjuk minden veszély ellenére, és hosszú évekig élvezhetjük kedvenc ruhadarabjainkat.

Ha többet szeretne megtudni a Vanish Gold folteltávolító termékcsalád erejéről, látogasson el a http://www.vanish.hu weboldalra!

*Alkalmazva a használati utasítás szerint, majd kimosva 40 °C-on. Pamut anyagon és a következő foltokon tesztelve: vörösbor, málna, húsos babyétel, fekete ribizli, pörkölt, stb.

** A beszürkült ruhákhoz képest. Az eredmény változó lehet.

Címkék