Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

i30 N - A teljesítmény a minden

i30 N - A teljesítmény a minden
  • 2017. 07. 18.

Az i30 N formaterve a valós teljesítmény jellemzőire összpontosít, miközben jelentősen fokozza a kormánykerék mögött ülő vezető élményét. A leültetett karosszéria az újonnan tervezett aerodinamikával együtt növeli az autó közúti egyensúlyát és versenypálya-alkalmasságát.

 

 

Külső formaterv

 

Az i30 N az N logóval ellátott 18 hüvelykes vagy az egyedi 19 hüvelykes kerekekkel kapható. Az alap ötajtós változathoz képest az i30 N a 18” kerekekkel 4 mm-el, a 19” kerekekkel pedig 8 mm-el alacsonyabban fekszi az utat. Az N felirat a feltűnő piros féknyergen is megtalálható, valamint elől – a Hyundai formaterv márkajegyének számító – kaszkádos hűtőrácson. Világosan jelöli a modell származását és növeli a nagy teljesítmény érzését.

 

 

A fényszórók sötét hátterű kerete révén szemből az i30 N sportos, agresszív megjelenésű. Hátulról a spoilerre helyezett háromszög alakú harmadik féklámpa és a kettős kipufogódob még inkább kiemeli a látványos, ferde hátú karosszéria sportos jellegét.

 

 

Mivel az első lökhárító tartalmazza a látványos és a piros betéttel különösen hangsúlyos kaszkádos hűtörácsot, az autó érzéssel teli megjelenése és erős karaktere itt is megmutatkozik. Az elülső lökhárító mindkét oldalán szellőzőnyílások fokozzák a fékhűtést, az aerodinamikát pedig a felülre helyezett vízszintes LED-es nappali menetfény segíti. A kaszkádos hűtörács mögötti kiegészítő légfüggöny a levegőáramlás növelésével, a turbulencia csökkentésével a kerékjáratban és a motor hatékonyabban hűtésével tovább javítja a teljesítményt. Az első és a hátsó légterelő leszorító ereje kiválóan egyensúlyban tartja az autót. 

 

 

Belső formaterv


A belső tér a vezető és a kocsi összekapcsolására fókuszál minden érintkezési ponton. A koncepció olyan embereknek szól, akik valóban szeretik az autókat. Az exkluzív "N" kormánykerék biztosítja, hogy a vezető 100%-ban kézben tartsa az összes vezetési teljesítményt fokozó eszközt. A kormánykerék bal oldalán a vezető háromféle üzemmód közül választhat: Normal, Sport és Eco. A jobb oldalon a vezetőnek közvetlen hozzáférése van a kockás zászlós N-gombhoz, az N-mód kiválasztásához vagy a navigációs képernyőn látható egyedi beállításokhoz. A percenkénti fordulatszám (RPM) megfelelőbb szabályozásához a vezető az N gomb fölött található REV gomb megnyomásával aktiválhatja a fordulatszám-szabályozó rendszert. A kormánykerék az N egyedi kék öltésével készül, és alul díszítésként egy N logóval látják el. A formaterv koherens színvilágának részeként a sebességváltón szintén található egy jellegzetes kék csík. A váltógomb a tetején viseli az N logót.


Az elektronikus műszeregység kifejezetten a szenvedélyes vezetők számára készült. A műszerfal felső közepén elhelyezett váltás időzítő azt jelzi, hogy az optimális versenypálya vezetési teljesítmény érdekében mikor kell sebességet váltani. A állítható LED-es fordulatszámmérő piros zónája a vezetési teljesítmény és a motor olajhőmérsékletének függvényében változik. Mind a fordulatszámmérő, mind a sebességmérő kifejezetten az N almárkanévvel összhangban van kialakítva és kéken világító csíkkal szegélyezett.


Az i30 N egyedülállóan nagyteljesítményű sportüléseket tartalmaz, amelyek erős gerinctámasztékkal rendelkeznek. A kihúzható üléspárnák tovább növelik a stabilitást és a kényelmet a vezető és az első utas számára. Az vásárlók a hasított bőr és bőr kombinációja és a textil között választhatnak. Mindkét változatban megtalálható a háttámlán a felületből kiemelkedő N logó.

 

A sportos modellek fényezése

 

A Hyundai motorsport örökségének köszönhetően 2014-ben a WRC elkötelezettségének kezdetével vezették be az egyedülálló Performance Blue színezést, és azóta is ez képviseli az N almárkát. Az i30 N az exkluzív Performance Blue színben kerül a kereskedésekbe, összességében azonban az ügyfelek hat különböző külső szín közül választhatnak. A Performance Blue mellett a Clean Slate, a Polar White, a Micron Grey és a Phantom Black és az Engine Red is megtalálható.

 

A leeresztett karosszéria sportos jellegét növelő speciális oldalküszöbök fekete színűek, míg a külső tükrök fényes feketék (Glossy Black). Mivel a kilincsek ugyanolyan színűek, mint a karosszéria, szinte észrevétlenek, így dinamikusabb megjelenést kölcsönöznek az autónak.

 
A kiváló minőségű beltéri anyagok és a sötét fémbetétek hangsúlyozzák az i30 N elegáns jellegét és a motorsport ágazathoz való kapcsolódását.

 

 

04      

Címkék