Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sportosság ínyenceknek - Íme az új Opel Insignia GSi

Sportosság ínyenceknek - Íme az új Opel Insignia GSi
  • 2017. 07. 19.

Mint arról az egyszer már láttam autót blog korábban már beszámolt, hamarosan érkezik a vadonatúj Opel Insignia GSi.

  • Penge: sportos front- és fardesign, markáns 20 colos kerekek
  • Precíz: FlexRide-futómű és Brembo-fék, speciális Nürburgring-hangolással
  • Hatékony: könnyű szerkezet, turbótechnika és kis súrlódású nyolcfokozatú automata
  • Tapad: Torque Vectoring összkerékhajtás, nagy teljesítményű Michelin-sportgumik
  • Támaszt: új, AGR-minősítésű, erős oldaltartású és komfortos kagylóülés
  • Gyors: a GSi felülmúlja a Nürburgringen a típuselőd erősebb OPC-változatát
  • Exkluzív: világpremier a Frankfurti Autószalonon, szeptember közepén

Élesebb, precízebb, hatékonyabb: az új Opel Insignia GSi azok sportlimuzinja, akik igazán meg tudják becsülni a különleges vezetési élményt! Különösen dinamikus futómű-hangolásával és új Michelin-sportgumijával remekül fogja az utat. Torque Vectoring összkerékhajtása egyedülálló a szegmensben – ennek köszönhetően veszi be élénken a kanyarokat az új Opel Insignia GSi, nyújt maximális oldalvezető erőt és stabilitást, kiváló tapadással. Még aktívabbá teszi a vezetési élményt, hogy nyolcfokozatú automatája kormánykerék-billentyűkkel is kapcsolható – mint egy versenyautóban. Az Insignia új generációjára amúgy is jellemző a könnyű építési mód, az alacsony súlypont és a kétliteres turbómotor ereje. Ezekből adódik a nagyszerű kiegyensúlyozottság és a kedvező teljesítménysúly. Ennyi belső érték különleges küllemet érdemel: a GSi nagy, krómozott légbeömlője és a leszorító erőt fokozó karakteres spoilere félreérthetetlen nyelven beszél. Az Opelnél külön a GSi-hez fejlesztett bőrkárpitozású kagylóülés, a sportkormány és az alumínium pedálsor szintén megdobogtatja a hozzáértő szívét.

Az Opel-finomhangolás mindeddig elképzelhetetlenül hatékonnyá tette az Insigniát. Összességében az új GSi sokkal dinamikusabb a már eleve élénk Insignia Grand Sportnál – a modern sportosság fölényesen jó útfogásával és precíz viselkedésével jelöl ki új színvonalat. Képességeit nagyra értékelhetik a sportos középkategóriájú limuzinok kedvelői. Ezt támasztja alá a stopperóra is: „Az új Insignia GSi jóval gyorsabban tesz meg egy kört a Nürburgring-Nordschleifén, mint az előző generáció erősebb OPC-változata“, jelentette ki a tesztfutamok után Volker Strycek, az Opel Performance Cars vezetője és autósport-igazgatója. Az okok egyike, hogy a GSi 160 kilogrammal könnyebb az összehasonlítható Insignia 2.8 V6 Turbo OPC-nél.

„A kis súly – különösen az első tengelyen –, az alacsony súlypont, a játszi könnyedségű vezethetőség, a széles tartományban kihasználható turbóerő és a kiváló útfogás teszi ennyire gyorssá és hatékonnyá a GSi-t. Tapadása az aszfalthoz nemcsak a versenypályán előny, hanem közúton is“, biztosít a túraatuó-versenyző Strycek.

 

További részletek és fotók >>>

 

 

Címkék