Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Humorral a biztonságért

Humorral a biztonságért
  • 2017. 07. 25.

Igazán tréfás videókkal népszerűsíti új, a tinédzserek biztonságát célzó applikációját a Toyota

A világ vezető, leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a modelljeinek legendás megbízhatóságáról, alacsony üzemben tartási költségeiről és jövőbemutató technológiáról ismert Toyota egy új, Safe&Sound elnevezésű okostelefon alkalmazással rukkolt elő, ami biztonságosabbá teheti a fiatalok számára vezetést, így a szülők nyugodt szívvel adhatják nekik oda az autójukat. Ráadásul azt, hogy hogyan is működik az applikáció a gyakorlatban, hihetetlen vicces videókkal mutatja be az autók biztonságosságát vizsgáló teszteken is rendre élen végző japán gyártó.

Az autóival az Euro NCAP törésteszteken is rendre ötcsillagos minősítést szerző Toyota által kifejlesztett új alkalmazás bevezetésének hátterében a fiatal autóvezetők körében végzett, vezetési szokásaikat feltérképező kutatás, valamint az ezen fiatal autóvezetők szüleit foglalkoztató aggályok álltak. A szülők aggályai között kiemelt helyen szerepelnek a potenciális balesetek: 74 százalékuk jobban aggódik amiatt, hogy gyermekük gyakorlatlan autóvezetőként balesetet szenved, mint hogy bűntény áldozata lesz (64%) vagy kábítószert fogyaszt (55%) (Kutatás: iKube). Félelmük nem alaptalan: a kutatások szerint minden ötödik új vezető balesetet szenved a jogosítvány megszerzését követő egy éven belül, a két leggyakoribb kiváltó ok egyike az okostelefon-használat, míg a másik a gyorshajtás (Forrás: Autocar). Ezen kívül a kutatás arra is rámutatott, hogy a tinédzserek mindennél jobban félnek attól, hogy nem tűnnek eléggé vagánynak…

A fenti adatok arra inspirálták a Lexus prémium márkát is jegyző Toyotát számára, hogy kifejlessze és bevezesse a Safe & Sound alkalmazást: a társadalmi felelősségvállalás területén is élen járó, világelső japán autógyártó azért hozta létre ezt az innovatív mobil alkalmazást, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen veszélyeket rejt magában, ha a tinédzserek vezetés közben használják okostelefonjukat, illetve hogy népszerűsítse a biztonságtudatos közlekedést. A Toyota új mobil alkalmazása, a ‘Safe & Sound’ így a vezetés közben telefonjukat használó tinédzserek problematikájára kínál megoldást, lehetővé téve a szülőknek, hogy közbelépjenek mielőtt túl késő lenne. A vadonatúj koncepció nem csupán a “Ne zavarj!” üzemmódot aktiválja, de lehetővé teszi a szülők számára, hogy beavatkozzanak a fiatal sofőr autóba szánt zenei lejátszási listájába, ami szórakoztató vagy éppen zavarba ejtő következményekkel járhat: az innovatív új technológia ugyanis a tinédzser sofőr saját zenei lejátszási listája helyett a szülők által összeállított listát kezdi játszani, ha menet közben használják a telefont, vagy ha túllépik a megengedett legnagyobb sebességet. Az alkalmazás ráadásul automatikusan aktiválja a “Ne zavarj!” funkciót, ha autóvezető futtatja, így a szülők biztosak lehetnek abban, hogy gyermekük figyelmét vezetés közben nem fogják elvonni a közösségi csatornákon érkező üzenetek. A Safe & Sound alkalmazás elsőként az Android operációs rendszerű telefonokra tölthető le és összehangolható a Spotify és Google Maps alkalmazásokkal.

KÉPGALÉRIA ÉS VIDEÓK >>>

Címkék