Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Lapos, könnyű, halk, elegáns és 1080p-ben vetít

Lapos, könnyű, halk, elegáns és 1080p-ben vetít
  • 2017. 07. 25.

Hordozható üzleti projektort tesztelünk.

Nem hurcibáljuk, nem visszük jobbra-balra.
Egyszerűen csak gyönyörködünk a kialakításában és full HD-ben nézzük a falra vetített képeket.

De nem kell ennyire előre szaladni.

Kezdjük ezt is inkább az elején.
Alig két hete érkezett tesztre hozzánk az Epson EB-1795F kódjelű projektor.

Amikor hazaérve kivettem a Ford Mustang csomagtartójából, nem tudtam ráhangolódni és csak letettem a dolgozószobámba a dolgozóasztalom mellé és csak napokkal később csomagoltam ki a kütyüt.
Az már akkor feltűnt, hogy igen könnyű eszköz érkezett próbára, amikor kivettem a kocsiból a dobozt, amiben a kis ékszer lapult. (A Mustang csomagtartójába Ungár Kristóf tette be, amikor átvettem az EB-1795-öt tesztelni és megmutattam neki a világoskék ménest…)

Nos,a doboz kibontásakor egy fekete színű hordtáskát, valamint a projektorhoz tartozó kábeleket, vezetékeket pillantottam meg először.
Aztán a laptoptáskához hasonlító rejtekhelyből előbújt maga a készülék is, és bizony alig találtam szavakat.
Hihetetlenül vékony, egyben elképesztően elegáns kis kütyüt tarthattam a kezemben.

Ez a készülék mindent lerombol, mindent újraértelmez, amit eddig a projektorokról tudtam, gondoltam.
Mert – valljuk be – a projektorokról többnyire annyi jut az ember eszébe, hogy van egy nagy lencsével ellátott, igen vastag/magas szerkezetünk,amiben kegyetlenül pörög a ventilátor, hogy a megfelelő hűtés biztosítva legyen.
Igaz mindez akkor is,ha ma azért már jól tudjuk, hogy a modern vetítők azért egyre vékonyabbak és egyben egyre halkabbak is.

Az Epson EB-1795F azonban mindent felülír!
Lapos, könnyű, halk, elegáns és 1080p-ben vetít.

A vetítéshez nincs szüksége bazi  nagy lencsére, vagy kegyetlenül pörgő hűtőlapátokra.
Mégis gyönyörűen teszi a dolgát.

Az Epson hivatalos honlapján eképpen foglalták össze a gépet:

“Intelligens, hordozható, Full HD 1080p projektor az úton lévő üzletembereknek, amely egyesíti a rendkívüli képminőséget, az egyszerű beállítást és a valódi hordozhatóságot.”

  • A hordozhatóságról már tettem említést fentebb
  • …Mint  ahogyan a full HD vetítési élményről is. (3200 lumen fehér- és színesfény kibocsátás az Epson 3LCD technológia segítségével)
  • Az egyszerű beállításról, az innovációkról pedig jöjjön most a lényeg

Beállítás

Az automatikus függőleges és vízszintes trapéztorzítás-korrekció és a Screen Fit funkció segítségével szinte bárhol könnyedén beállítható a készülék. Az automatikus bekapcsolás funkció akkor kapcsolja be a projektort, amikor bemeneti jelet érzékel, az NFC segítségével pedig könnyen lehet mobil eszközt csatlakoztatni, a beépített WIFI adapternek köszönhetően.

Innovatív funkciók

Ahogy az egy vezető projektormárkától elvárható, ez a modell számos olyan funkcióval rendelkezik, amely gyorssá és könnyűvé teszi a beállítást, és ezzel a még okosabb prezentációk megvalósítását.

  • CSATLAKOZTATHATÓSÁG ÉS RUGALMASSÁG
  • GYORS PREZENTÁCIÓS LEHETŐSÉG
  • TARTALOMMEGOSZTÁS
  • OKOSABB PREZENTÁCIÓK

Nos, a beállítás tényleg percek alatt megoldódott, a funkciók sorának köszönhetően meg ismét nem sokat aludtam – ugyanis magával ragadott a tesztelés…  
Az, hogy okostelefonunkal is csatlakozhatunk a projektorhoz, több mint csúcs, ugyanis ennek a funkciónak köszönhetően nem kell külön laptop, vagy asztali gép ahhoz, hogy például egy e-mail-ben kapott prezentációt, prezentáljunk egy prezentáción. 

Tudjátok, soha nem szoktunk szakmaiságba belemenni a “tesztek” során. Nincs ez másképp ezúttal sem, hisz egyrészt a szakmai teszteket elvégzik helyettünk más szakértők, másrészt meg csak megnéznék egy jó kis filmet a mobilteló és a gép segítségével a Youtubeo-n, így lassanel is búcsúzunk!

Minden egyébről beszéljenek a specifikációban felsorolt, adatok

Specifikációk >>>

 

Címkék