Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Nissan beszámolója a 2017-es pénzügyi év első negyedévében elért eredményeiről

A Nissan beszámolója a 2017-es pénzügyi év első negyedévében elért eredményeiről
  • 2017. 08. 07.

 

  • A Nissan elvárásainak megfelelő pénzügyi eredményekről számolt be a növekvő nyersanyagköltségek, kedvezőtlen árfolyamhatások és a kulcsfontosságú piacokon az előre jelzettnél lassabb növekedés ellenére is.

  • Az értékesítés Japánban 45,6%-kal emelkedett, az Egyesült Államokban a teljes iparági növekedésnél jobban, 1,2%-kal nőtt, Kínában 5,3%-os, Európában 1,1%-os, egyéb piacokon, beleértve Ázsiát és Óceániát, Latin-Amerikát, a Közel-Keletet és Afrikát, 1,2%-os volt a növekedés.

 

A Nissan Motor Co., Ltd. ma bejelentette az első negyedév, vagyis a 2017. június 30-át megelőző három hónap pénzügyi eredményeit.  A Nissan nettó 2,76 billió jen árbevételből 153,3 milliárd jen üzemi nyereséget ért el. Összességében az eredmények megfeleltek a vállalat első negyedévre vonatkozó elvárásainak, és a megfelelő termékidőzítésnek köszönhetően a vállalat az év hátralevő részében további növekedésre számít.

 

A 2017-es pénzügyi év első negyedévére vonatkozó legfontosabb adatok

 

Az alábbi táblázat a Nissan pénzügyi eredményeit mutatja a 2017. június 30-át megelőző három hónapos időszakban, a cégcsoport kínai közös vállalatának könyvviteli tőkemódszerével nyert adatok alapján. Az üzemi nyereség az előző évitől 12,8%-kal maradt el, ami főként a Calsonic Kansei eladásából adódó megváltozott feltételeknek, az emelkedő nyersanyagköltségeknek és a kedvezőtlen árfolyamhatásoknak tudható be. Az üzleti eredmény 1,1%-kal csökkent.

 

A 2017-es pénzügyi év első negyedéve >>>

Címkék