Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Újabb Guinness-rekordot döntött meg a Toyota

Újabb Guinness-rekordot döntött meg a Toyota
  • 2017. 10. 12.

Hatvan éve jelent meg a Toyota Costa Ricában. A kerek évfordulót egy hatalmas bulival és egy Guinness-rekorddal ünnepelték meg.

 

Don Xavier Quirós Oreamuno 1957. január 8-án alapította meg a Purdy Motort a Costa Rica-i Heredia városában. A vállalat tehát idén hatvan éve kereskedik Toyotával az országban, és ennek a kerek jubileumnak az örömére október elsején nagy ünnepséget csaptak.

Mintegy tízezer ügyfelük jött el felköszönteni az ünnepeltet, és közülük csaknem 1600-an (egész pontosan 1591-en) egy elképesztő kísérletre vállalkoztak: autóikat úgy parkolták le a központi kereskedés udvarán, hogy a szorosan egymás mellé és mögé sorakoztatott járművek felülnézetből kirajzolták a Toyota emblémáját.

Ezzel hivatalosan is megdőlt a legnagyobb autólogó világrekordja: a kilenc óra leforgása alatt kialakított grafika összesen 31 ezer 888,56 négyzetméteres volt. Különlegessé teszi a világcsúcsot, hogy azt közösségi vállalásból hozták össze: a szervező saját autói helyett a résztvevők különböző életkorú, állapotú, típusú és színű Toyotáiból állt össze az ábra.

A sikeres világcsúcs-kísérletről készült videó megtekinthető a következő címeken:

https://www.facebook.com/mundomotorizado/videos/10155169865164247/

https://www.youtube.com/watch?v=al8HqLCj300

 

Fotók: mundomotorizado.com/Jorge Jiménez

 

 

Címkék