Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Gőgös Gúnár Gedeon színpadon születik újjá

Gőgös Gúnár Gedeon színpadon születik újjá

Gőgös Gúnár Gedeon színpadon születik újjá

 

Koncert-színházi előadás készül az egyik legismertebb gyermekkönyvből

 

A Veronaki hat kiváló zenésze és öt táncos-színész kelti életre Varga Katalin mesés-verses könyvét Vidovszky György és Gyevi-Bíró Eszter rendezésében. A Gőgös Gúnár Gedeon koncert-színházi előadás bemutatója november 12-én lesz a tatabányai Jászai Mari Színházban.

 

Ki ne ismerné Gőgös Gúnár Gedeont? Nemzedékek sora nőtt fel Magyarországon 1962, a könyv első megjelenése óta, akik kisgyerekként mind találkoztak Varga Katalin könyvével, és hallották-olvasták szeretnivaló verseit, meséit. Két évvel ezelőtt a szerző unokája, Tarján Veronika gondolt egy nagyot és zenekarával, a Veronakival feldolgozta nagymamája közkedvelt verseit. Az első lemez Libabál, a második pedig Kiugrott a Gombóc címmel jelent meg K. Lukáts Kató felejthetetlen illusztrációival, a Móra Kiadó gondozásában. A sokszínű zenei anyag, melynek szerzői Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál, magyar és erdélyi népzenei motívumok mellett balkáni, blues, valamint pop zenei elemeket is tartalmaz.

 

Számtalan sikeres koncert után a közönség most színházi előadás formájában is találkozhat a gazdag anyaggal. Hat kiváló zenész, öt táncos-színész kelti életre a dalok, mesék ihlette egyedi világot a Jászai Mari Színházban. Humorral, varázslattal átszőtt jelenetek, játékok formájában kerül szemünk elé megannyi ismert alak, helyzet a Libabáltól Gyuri kakasig, a Kiugrott a gombóctól Gőgös Gúnár Gedeonig. A Gőgös Gúnár Gedeon egyik rendezője Vidovszky György, a Kolibri Színház tagja, munkáját társrendezőként és koreográfusként Gyevi-Bíró Eszter segíti.  A darab zenei rendezője Mogyoró Kornél.

 

 

Varga Katalin – Veronaki

GŐGÖS GÚNÁR GEDEON

koncert-színház

 

 

Bemutató: 2017. 11. 12., Tatabánya, Jászai Mari Színház

További előadások: 2017. november 14., 15., 16.

 

Bővebb információ Tatabánya: http://www.jaszaiszinhaz.hu/darab.php?id=178:


Koreográfus: Gyevi-Bíró Eszter

Rendező: Vidovszky György, Gyevi-Bíró Eszter

Jelmez: Mikes Anna

Díszlet: Kő Boldizsár

Zene: Mogyoró Kornél, Fejér Simon Pál

 

Zenészek

 

Tarján Veronika - ének
Mogyoró Kornél - ütőhangszerek
Szokolay Dongó Balázs - furulyák, duda
Fejér Simon - gitár, koboz, vokál
Árkosi Szabolcs - harmonika, saz, vokál
Herr Attila - basszusgitár

Játszók


Császár Réka
Sipos Viktória
Kóbor Balázs
Varga Ádám
Lengyel Szabolcs Micsi

 

Együttműködők: Jászai Mari Színház Tatabánya, Hybrid Művészeti és Kulturális Nonprofit Kft., Móra Music, Veronaki, Innovative Artist Management

 

Címkék