Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN TOYOTA!

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN TOYOTA!
  • 2017. 12. 04.

A Toyota miatt robbant ki a Volkswagen dízelbotránya?

Jack Ewing amerikai újságíró könyve, a Volkswagen dízelemissziós botrányáról szóló „Faster, Higher, Farther” nem kevesebbet állít, mint hogy áttételesen és teljesen ártatlanul, de a Toyota tehet az évszázad legnagyobb autóipari botrányáról.

Ugyanis a japán autógyártó környezetbarát, városban is kifejezetten hatékonyan használható, tiszta hibridjeivel való versenyre kelés szándéka vezérelte eredetileg a Volkswagent, amely végül minden idők legnagyobb cégen belüli veszteségét volt kénytelen elkönyvelni az ügy kapcsán. A céggel kapcsolatos negatív közvélekedésről és presztízsveszteségről nem is beszélve.

Nem egyszerűen az autószektor, hanem az ipartörténelem alighanem legnagyobb összeesküvése és leghangosabb botránya volt a Volkswagen dízelügye, amely alapjaiban ingatta meg a vásárlók dízelmotorokba vetett hitét és bizalmát. A történetről Jack Ewing amerikai oknyomozó újságíró írt bestsellernek ígérkező könyvet; a legeldugottabb szálakat is felgöngyölítő, „Faster, Higher, Farther” (Gyorsabban, magasabbra, távolabbra – ironikusan ez az olimpiai mozgalom jelmondata is) című készített Corporate Crime Reporterkötet szerzőjével a interjút >>>

 

 

Címkék