Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

GT és Formula autó csodák a Hungaroringen - Frissítve!

GT és Formula autó csodák a Hungaroringen - Frissítve!

Szeptember első hétvégéjén ismét ingyenesen látogatható versenyhétvége kerül megrendezésre a Hungaroringen, a Blancpain GT Series – Sprint Cup.
A fő esemény a névadó széria, amely már sokadik alkalommal tér vissza a Hungaroringre. Érdekessége, hogy Európában ebben a versenysorozatban vesz részt a legszínesebb márkákat felvonultató 5-600 lóerős GT3-as mezőny, a legnagyobb számú autóval - mint például a BMW az M6 GT3-mal, a Ferrari a 488 GT3-mal, vagy akár a Porsche a 911 GT3 R-rel. Félgyári csapatok, gyári pilóták mérik össze a tudásukat ebben a népes mezőnyben az egyórás futamokon. Nemcsak a pályán, de a boxokban is precíz, gyors munkára van szükség – minden autóban két pilóta váltja majd egymást a versenyfutamokon.
Akik a formula autó versenyeket szeretik, azok készüljenek, mert ezen a hétvégén a méltán népszerű Formula Renault Eurocup sorozat is jelen lesz a Hungaroringen. Ebben a kategóriában az ifjú tehetségek bontogatják szárnyaikat és próbálnak bizonyítani, így közel 30 autós mezőnyre, és látványos csatákra van kilátás. A hétvége programját még az idén indult és máris rendkívül népszerű – magyar indulóval is büszkélkedő - GT4 European Series, és a Blancpain GT Sports Cup sorozat színesíti majd.

A szeptember 1-jén és 2-án megrendezésre kerülő hétvégén a nézőtér ingyenesen látogatható, de a paddockba is kedvező áron be lehet jutni.

Ingyenes nemzetközi autóverseny – Szeptember 1-2. – Hungaroring