Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A trivago kulisszái mögött

A trivago kulisszái mögött
  • 2015. 07. 06.
A trivago.hu utazási weboldal német székhelyű irodája nemcsak az inspiráló, interkulturális légkör és a motiváló csapat, hanem a különleges belső dizájn miatt is kivételes munkahely.

A cégnek nemrég egy új irodája is megnyitotta kapuit, ennek alkalmából kalauzolják el az olvasót a „kulisszák mögé” – a magyar közönséget most először. A trivago ötlete három német fiatalember fejéből pattant ki 2005-ben, a magyar weboldal pedig néhány évvel ezelőtt látott napvilágot. Ma a szállásár-összehasonlító már 52 országban elérhető.

Ez persze gyors növekedést jelent a dolgozók számát és az irodákat illetően is. A világ minden tájáról származó kollégák a német főhadiszálláson immár 3 irodaépület emeleteit foglalják el. Arról pedig, hogy milyen környezet fogadja őket reggelente, szavak helyett beszéljenek inkább a képek.
A kialakított belső terek egyszerre viselik a modern és retro jegyeket és ösztönzik a kreativitást. A kollégák a tágas dolgozótereknek, a számos, különböző méretű, különleges tárgyalóteremnek és a pihenésre, sportolásra kialakított szobáknak köszönhetően élvezhetik a csapatmunkát, ugyanakkor kibontakoztathatják egyéni kreativitásukat is.

A tárgyalótermek neveit a trivago dolgozóinak szülővárosai adják. Mindegyik konferenciaterem más-más stílusban van berendezve, így mindenki megtalálja azt, ahol legjobban érzi magát. A tenger világa, a vadnyugat, vagy a szavanna – mind megelevenednek egy-egy helyiségben.
Az összes emeleten megtalálható, kisebb-nagyobb konyhák a baráti beszélgetések, születésnapi felköszöntések és kellemes kávézások helyszínei. A konyhák, akárcsak a konferenciatermek, ugyancsak eltérő stílusban lettek berendezve,a falakról pedig sok helyen a trivago csapatának fényképei néznek vissza ránk.

A multikulturális közeg nem kizárólag a nyelvek sokaságában nyilvánul meg, hanem az iroda belső tereinek kialakításánál is fontos szempont volt. A belső design inspirálja a nemzetiségek közt levő szoros együttműködést. A falakon a kollégák szülővárosai szerepelnek.

A trivago csapatának tagjai a munka mellett a teljes kikapcsolódást és a játékot is élvezhetik az irodák falai között. Több helyen is található asztalifoci és billiárdasztal, de van olyan helyiség is, ahol a falmászást próbálhatják ki a trivago munkatársai.