Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Keressük az ország borát

Keressük az ország borát
  • 2015. 07. 15.
Kóstol az ország címmel országos rendezvénysorozat indul a hazai bor és borkultúra népszerűsítésére. A több hónapos roadshow alkalmával országszerte közel 6000 kóstoló ízlelheti meg a hazai borokat és vállalhat részt Magyarország legjobb borának kiválasztásában. A program fordulóiból TV show készül.

-Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a hazai borok és borkultúra végre kellő figyelmet és méltó elismerést kapjon, ezért álmodtuk meg a Kóstol az ország show-t – mondja Eteley Gábor, a rendezvénysorozatot szervező Bordinasztia Sales Kft tulajdonosa. – Azt szeretnénk, ha ezúttal sok kíváncsi, a borokhoz esetleg még nem konyító vendég is megfordulna a műsorban, a roadshowt ezért 6000 kóstolóval tervezzük.

A program szerint a kóstolók országszerte 22 borvidékről származó bort ízlelhetnek és értékelnek majd iPad-ek segítségével. A palackokon csak sorszám szerepel, az egyes borok minősítésére az 1-100 pontos skálát használhatják. A borok rangsorolása az átlag-pontszámuk alapján történik, a TV show-ba a 12 legjobb bor kerül be. A kóstolásoknak éttermek, szállodák adnak helyszínt, az eseményt különböző programok, nyereményjáték és Borroulett színesítik.

A Kóstol az ország egy hagyományteremtő, hazai borkultúrát népszerűsítő és közösségépítő kezdeményezés, mely közös programba hív 19 megyéből, valamint Budapestről közel 6000 kóstolót, továbbá 22 borvidék pincészetét. A nagyszabású programsorozat az első kóstolásokkal július 30-án Debrecenben veszi kezdetét a Hotel Lyciumban.