Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Gráciák, Apostol és Kerozin koncert, avagy hogy kerül a sajtos lapcsánka a Csülök Fesztiválra?

Gráciák, Apostol és Kerozin koncert, avagy hogy kerül a sajtos lapcsánka a Csülök Fesztiválra?
  • 2015. 08. 28.

A Tokaj hegyaljai borvidék kapujában található településen immár második alkalommal szerveznek színvonalas helyi ünnepséget. Az augusztus végi rendezvényen az Apostol együttes és a Kerozin koncertje, gasztronómiai különlegességek és betyáros hangulat  várja az érdeklődőket. A szombat délelőtti főzőversenyen Serényi Zsolt, Bárczy Tamás, Czanik Balázs főz, de itt lesznek a Gráciák (Fésüs Nelli, Détár Enikő, Ladinek Judit) és Mohácsi Brigi nótaénekes is.


Műsorvezető: Boros Lajos és Vajtó László


[gallery columns="5" ids="136152,136154,136153,136151,136155"]

Az immár második alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényen a zenéé és a csülöké a főszerep.
A csülöké, amelyet lehet barna sörben és borban is pácolni, karfiolsalátával, hagymával vagy kacsazsíros krumplival is isteni az íze, cserépedényben sütve, cipóba sülve, olajos káposztával vagy kakukkfüves erdei gombás krumplival társítva fenséges, de kuktában, babbal, vagy pörköltnek tálalva sem másodrangú.


Ha netán érdekel egy különleges, eredeti recept, és szeretnél interjút valamelyik szervezővel vagy közreműködővel, szívesen segítek a kapcsolatfelvételben.


Még csak annyit, hogy a zsűri tagja lesz Lovasi József (20/9520791), aki egyúttal a Szabadtűzi Lovagrend főkapitánya is. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a népi hagyományok sütő-főző mestere címet adományozta neki 4 évvel ezelőtt.


Mezőzomborban bemutató főzést is tart: sajtos cukkinit és töltött lapcsánkát készít majd (a töltelék: főtt tojás, sajt, mini virsli, füstölt császárszalonna), a desszert pedig almás lapcsánka lesz. Természetesen a csülök sem áll tőle távol!