Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Határtalanul! tábor

Határtalanul! tábor
  • 2015. 09. 09.
800 határon túli gyermek táborozik a cserkészekkel a Cser-Készen a Kárpát-medencében táborokban

– Programok a Skanzenben, látogatás az Országházban, a Bazilikában, a Budai Várban és a Mátyás-templomban

A Magyar Cserkészszövetség az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul! pályázatának jóvoltából 800 határon túli gyermeket táboroztat 2015. augusztus 10. és szeptember 12. között hazánkban. A Cser-Készen a Kárpát-medencében elnevezésű programban a 10-16 éves fiatalok a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban ismerkednek meg a magyar hagyományokkal és értékekkel, ellátogatnak az Országgyűlési Múzeumba, a Szent István Bazilikába, majd a budakeszi kalandparkban teszik próbára ügyességüket és a Palatinus Strandon hűsölnek a kánikula ideje alatt.

A Magyar Cserkészszövetség által és a határon túli testvérszövetségek együttműködésével szervezett Határtalanul! programban megvalósuló táborok célja, hogy értékalkotó, szabadidős, hagyományőrző és kulturális programokat biztosítsanak a fiataloknak. A határon túli magyarlakta települések diákjainak és kísérőinek magyarországi látogatása elősegíti továbbá a határon átnyúló kapcsolatépítést is, illetve anyaországi élményeket adva erősíti a résztvevők kötődését és nemzeti identitását. A cserkész tematikájú programok a határon túli magyar cserkészcsapatokhoz és kisközösségekhez való csatlakozásra kívánják ösztönözni a résztvevőket.

A táborok öt héten keresztül 150 fős turnusokban zajlanak Nagykovácsiban, a Sztrilich Pál Cserkészparkban, és nyújtanak felejthetetlen élményt a lelkes határon túli magyar gyerekeknek. Az események a program partnereinek jóvoltából díjmentesen vagy jelentős kedvezménnyel látogathatók a Határtalanul táborlakók számára.

A tábor első állomásaként a fiatalok sétát tesznek az Országház épületében, ahol megtekinthetik a Szent Koronát és a nemrégiben megnyílt Országgyűlési Múzeumot. Ellátogatnak a Szent István Bazilikába, ahol megnézhetik a Szent Jobb Kápolnát és a Kincstárat, illetve a körkilátóból gyönyörködhetnek a város panorámájában. A kulturális programok közül a Budai Vár és a Mátyás-templom megtekintése sem marad ki a sorból. Esténként szabadtéri táncházban sajátíthatják el a gyerekek közös néptánchagyományunk alapjait.

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum egész napos programmal várja a több turnusban érkező résztvevőket, ahol a gyermekek a magyar kultúra gyökereivel és a helyi hagyományokkal ismerkedhetnek meg játékos formában. Lehetőségük van nemezből játékokat készíteni és megismerni a bőrművesség rejtelmeit, majd olyan helyi finomságokat kóstolni, mint a kenyérlángos, vagy a házi készítésű szörpök.

A Budai-hegyekben tett egész napos kirándulás mellett a gyerekek szabadtéri játékokon, akadályversenyen, métázáson vesznek részt, a bátrabbak pedig a Budakeszi Vadaspark kalandparkjában tesznek felfedezést. A hőségben a Palatinus Strandfürdő medencéi és csúszdái nyújthatnak felfrissülést.

A Magyar Cserkészszövetség jóvoltából megvalósuló program nemcsak a határon túl élő gyermekeknek és kísérőiknek nyújt felejthetetlen élményt, hanem a hazai cserkészeknek és fiataloknak is lehetőséget nyújt magyarságuk megélésében, egymás megismerésében. Hazánk legnagyobb ifjúsági táboroztatója, a Magyar Cserkészszövetség szívügyének tekinti a határon túli magyar gyermekek támogatását, a cserkészet megismertetését és a magyar kultúra továbbadását.


További információ kérhető:

Tőrincsi Tímea
Kommunikációs vezető
Magyar Cserkészszövetség
Tel: 30/490-4444; 20/823-1785
kommunikacio@cserkesz.hu

Dankovics Barbara
Ügynökségi kapcsolat – Z9GROUP
Marketing manager
Tel: 70/977-9049
d.barbara@z9group.hu

[gallery ids="139921,139922,139923,139924,139925,139926,139927,139928,139929,139930,139931,139932,139933,139934,139935"]