Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Continental két hazai leányvállalata is bővítette munkavállalói létszámát

A Continental két hazai leányvállalata is bővítette munkavállalói létszámát
  • 2015. 09. 11.
Munkába állt a 300. szoftverfejlesztő mérnök a Continental Automotive Hungary veszprémi telephelyén

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft 3000. munkatársát köszöntötte váci üzemében

A cégcsoport szerint a magyar munkaerő szaktudása világszínvonalú

Budapest, 2015. szeptember 8. – Két magyarországi gyárában is jubileumi dolgozót köszönhetett a Contiental a közelmúltban. A Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi egységben a 300. szoftverfejlesztő mérnök, míg a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. váci üzemében a 3000. munkatárs kezdte meg a munkát. Veszprémben a cégcsoport 1750 munkatársat foglalkoztat, köztük több mint 400 szenzor- és szoftverfejlesztő mérnököt. A ContiTech makói és váci telephelyén a dolgozók száma pedig az elmúlt időszak többkörös létszámbővítésének köszönhetően érte el a 3000 főt. A cégcsoport Magyarországon a bérelt munkaerővel együtt megközelítőleg 7000 főnek ad munkát.

Új kollégánk szoftver projekt menedzserként egy nemzetközi csapat munkáját koordinálja. Ez a csapat felelős az autókban használt fékvezérlő egységen futó szoftver előállításáért. Ez a szoftver olyan biztonságkritikus funkciókat tartalmaz, mint például a blokkolásgátló (ABS), kipörgésgátló (TCS), menetstabilizáló (ESC), illetve rengeteg kényelmi funkciót is, mint például a hegymenet- asszisztens (HSA)” – mondta el Tóth Péter, a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi HR menedzsere.

A Continental veszprémi telephelyén a világ valamennyi autógyártója részére állít elő biztonságtechnikai elemekhez különböző (motor, kerék-, perdület-, IBS és egyéb) szenzorokat. Emellett a telephelyen működő Fejlesztési Központban, valamint a gépjármű tesztpályán az elektronikus vezérlésű fékrendszerek- ABS, ESC – és azok komponenseinek fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak a munkatársak. A veszprémi központ teljes körű projektfelelőse az menetstabilizáló rendszereknek, beleértve más lokációk, így a frankfurti központ koordinálását is, melynek köszönhetően a Continental vevőit teljes mértékben Veszprémből szolgálják ki a világ minden részén.

A ContiTech Fluid Automotive Kft. makói és váci üzemeivel immár 20 éve stabilan működő vállalat. A cég a térségben jelentős, megbízható munkaadónak számít, mely 2015-ben 12 millió eurós fejlesztést és várhatóan 2016-ban is nagy volumenű beruházást hajt majd végre. A vállalatnál az autóipar számára elengedhetetlen gumialkatrészek mellett műanyag hűtő- és fűtő-csövek, valamint gyorscsatlakozók gyártása zajlik.

A háromezredikként regisztrált kolléga beszerzőként erősíti a cég csapatát a váci telephelyen. Nagy Mihály, a ContiTech Fluid Kft ügyvezető igazgatója elmondta: „A Continental cégcsoport üzletága hosszú távon tervez a régióban, ezt a múltbéli és a jövőbeli beruházások, fejlesztések is alátámasztják. Munkaadóként pedig határozottan kijelenthetjük, hogy a magyar munkaerő szaktudása, felkészültsége valóban világszínvonalú.”