Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ma kezdődik a PeCsa Zárófesztivál

Ma kezdődik a PeCsa Zárófesztivál
  • 2015. 09. 17.
Ma kezdődik a PeCsa Zárófesztivál a Petőfi Csarnok előtti napozóréten. A négy nap során mások mellett a Beatrice, a Skorpió és a Karthago is fellép, mától vasárnapig huszonegy koncertet tartanak a lebontásra kijelölt épületnél.

A Petőfi Csarnok, a főváros akkori legnagyobb ifjúsági szabadidőközpontja 1985-ben a Karthago koncertjével nyitotta meg kapuit, harminc évvel később ugyanez a zenekar játszik itt utoljára vasárnap 21 órától.

A megnyitás óta csaknem 15 ezer rendezvénynek adott otthont a PeCsa, a látogatók száma meghaladta a tízmilliót. Az épület 2015 őszén végleg bezár, ezután elbontják, a tervek szerint helyére épül meg a Múzeumi Negyed részeként az Új Nemzeti Galéria - Ludwig Múzeum.

A rendezvény célja, hogy a zenei szakma és a közönség méltó búcsút vegyen a koncerthelyszíntől, olyan együttesek fellépésével, melyek történetében a Petőfi Csarnok egykor meghatározó szerepet töltött be. Erre az alkalomra újra összeáll az Exotic, a Skorpió ismét kiegészül a gitáros Tátrai Tiborral, műsort ad a Z'Zi Labor és a Veresegyházi Asszonykórus.

A fesztivál négy napja során zenél továbbá az Auróra, a Beatrice, a Bulldózer, a B52 és Varga Miklós, Deák Bill Gyula, a Fáraó, a Karthago, a Lord, a Moby Dick, a Napoleon Boulevard, a P.Box (Debrecen), a Sing Sing, a Takáts Tamás Blues Band, Török Ádám és a Mini, az Unisex, Vikidál Gyula és Vörös István (Prognózis).