Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Magyar fejlesztésű, kiskereskedelmi- és vendéglátó egységeket támogató rendszerbe fektet az SZTA

  • 2015. 11. 01.
90 millió forint értékű kockázati tőkét fektet a Széchenyi Tőkealap az elsősorban kiskereskedelmi- és vendéglátó egységeket támogató szoftvereket fejlesztő XOFT Kft.-be. A pécsi vállalat jelenleg három termékével van jelen a piacon, legújabb fejlesztésével pedig egy még szélesebb körben használható, korszerű ügyviteli rendszert kíván elterjeszteni a kiskereskedelmi és vendéglátó-ipari egységek körében.

Az XOFT szoftverfejlesztő cég legújabb termékének piacra viteléhez biztosít kockázati tőkét a Széchenyi Tőkealap. A 90 millió forint értékű tőkét a 2004-es alapítású pécsi vállalat a Minibizz kiskereskedelmi- és vendéglátó-ipari egységeket támogató rendszer bevezetéséhez és elterjesztéséhez szükséges értékesítési és marketing kiadásokra, illetve az alkalmazotti létszám növelésére fordítja. A társaság több mint 12 éves iparági, illetve több mint 5 éves kereskedelmi tapasztalattal rendelkező alapítói már több sikeres szoftvert is fejlesztettek, amelyeket folyamatosan bővülő ügyfélkörük az ország számos pontján alkalmaz.

A Minibizz egy felhőalapú, platformfüggetlen alkalmazás, amelynek segítségével az üzlettulajdonosok nyomon követhetik az üzletmenetet, fogyasztói hűségprogramokat bonyolíthatnak le és növelhetik a forgalmat.
Mivel a rendszer a felhőben működik, nincs nagy hardverigénye, az üzletvezető azonnal, bármilyen okos eszközön keresztül információt tud szerezni a működésről. A szoftver minden olyan üzlet számára hasznos megoldást jelent, amelyben pénztárgép üzemel. A fejlesztők célja, hogy az alkalmazás számos ügyviteli feladatot kényelmesebbé, gyorsabbá és átláthatóbbá tegyen. A termék funkciói közé tartozik többek között a készletnyilvántartás, különböző online rendszereken (PayPal, OTPay, Barion) keresztüli pénzkezelés, hűségprogramok levezénylése, számlázás, jelentéskészítés vagy a vevők direkt megkeresése.

„A szabályozásnak köszönhetően a pénztárgépek piacán 2015 második felében élénkülés várható, ami csaknem 70 ezer új pénztárgép üzembe helyezését jelenti, gyakorlatilag 40 százalékkal növelve a Xoft potenciális ügyfeleinek körét. A kötelező pénztárgéphasználat kiterjed az árérzékenyebb kisboltokra is, amelyek működését és ügyviteli folyamatait egy jól integrált kereskedelmi szoftver nagymértékben tudja egyszerűsíteni és képes költséghatékonyabbá tenni. Így amellett, hogy a vállalat új megoldásokat tud nyújtani a kiterjedt kiskereskedelmi és vendéglátó-ipari piac pénztárgépeket régebb óta használó szereplői számára, az új vevők felé való nyitás is komoly növekedési potenciált jelent számára” – emelte ki Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója.
Háttér-információ:

Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA)
A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. feladata a Regionális Operatív Programok keretéből felállított Széchenyi Tőkebefektetési Alap 14 milliárd forintos forrásának eljuttatása a magyar KKV-szektor felé, tőkebefektetés formájában. Az Alap forrásának 85 százaléka európai Uniós forrásból származik, 15 százaléka magyar állami forrás. Az alapkezelő tőkebefektetési tevékenységét előre meghatározott és transzparens befektetési politika mentén végzi, szakmai alapon kiválasztott befektetési bizottság döntés-előkészítésével. A Széchenyi Tőkebefektetési Alap célja, hogy a nemzetgazdasági szempontból jelentős, ugyanakkor a piaci kockázati tőkebefektetők figyelmén többségében kívül eső szektorok vállalkozásait elsősorban tőke oldalon támogassa. Az Alap befektetési politikája ezáltal ösztönzi a gazdasági növekedést, a foglalkoztatás bővülését, a leszakadó régiók felzárkózását és az európai uniós források minél hatékonyabb területi felhasználását is szolgálja. Az Alap 2015. októberig közel 10 milliárd forint összeget szerződött le, ezzel eddig több mint 70 magyar vállalkozás fejlődéséhez és működéséhez tudott forrást biztosítani.
www.szta.hu